e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Yeni Yıla Yeni Bir Cilt İle 10 Adımda Merhaba Diyebilirsiniz!

485 Okunma — 29 Aralık 2018 18:52
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

1-Cilt bakımını düzenli ve programlı bir alışkanlık haline getirerek başlayabilirsiniz yeni yıla. Cilt tipiniz hakkında gerekli bilgileri doktorunuzdan öğrenmeli;

Doğru bakım ve koruma yöntemlerini uygulamalısınız.Cildinize uygun günlük temizleyici, nemlendirici, güneş koruyucularınızı mutlaka düzenli olarak kullanın.

2-Özellikle kış aylarında güneşten korunma rahat olabileceği için meyve asitli peelingler uygulanabilirsiniz. Haftada 1 veya 10 günde bir yapılan bu uygulamalar ortalama 6-10 seans sürer:

Peeling leke tedavisinde (Yaşlılık, hamilelik sonrası, güneş hasarı gibi), ince ve orta derinlikteki kırışıklıkların hafifletilmesinde, sivilce ve izlerin tedavisinde, kaba ve gözenekli cilt yapısının daha düzgün hale getirilmesinde, genel cilt canlanması, parlaklığın artırılması ve pürüzsüzleştirilmesinde kullanılır.

3-Uygulayın: Özellikle yılbaşı gecesi gibi hızlı etkinlik istenen özel günlerde glikolik asit güzel bir peeling uygulamasıdır. Meyve asitleriyle yapılan yüzeysel peelingler, ciltte kabuk ve soyulmalara neden olmadığı için yılbaşı öncesi 1-2 seansta cildinizde aydınlanma, lekelerde açılma ve gözeneklerde sıkılaşma gibi kısa sürede görülen etkiler sağlar.

4-Yeni yılda lekelerinizden kurtulun: Yazın güneşin zararlı UV ışınlarıyla oluşan lekelerin tedavisi için kış ayları idealdir. Leke tedavilerinde hastaların sosyal hayatlarını etkilemeyen, günlük aktivelerde kısıtlılık yapmayan işlemler daha çok tercih edilmektedir.

5-El bakımına dikkat! Ellerde oluşan lekelere ise lazer işlemi yapılarak el derisinde oluşan ve kişinin kendini olduğundan yaşlı hissetmesine neden olan lekelerde tedavi edilebilmekte, zamanın etkileri geriye döndürülmektedir.

6-Lazerle cilt gençleştirme seansları ile zamanın etkilerini geriye alın: Kişinin günlük yaşantısına devam etmesine engel olmayan soyucu olmayan fraksiyonel lazerler bunun için çok iyi bir tercihtir. Yan etkileri ise yok denecek kadar azdır.

Bu lazerler ciltte kollajen üretimini tetikleyerek cildin daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlarlar. Ayrıca aktif akne ve akne skarları tedavisinde ve gözeneklerin tedavisinde etkilidirler. Sonuç almak için birden fazla seanslar gereklidir. Lazerler; peeling, dolgu, botox uygulamalarıyla beraber kullanılabilirler.

7-Gelişen teknoloji ile ufak dokunuşlar ile ameliyatsız estetik uygulamaları artmaya başladı ve yeni yılda da daha da artan teknolojiler bizi bekliyor;

Dolgu uygulaması ile yüz bölgesinde uygulanan işlemler ile kırışıklıklar, derideki sarkma ve düzensizlikler giderilebiliyor.

Yüze yapılan dolgu uygulamaları kırışıklıkların giderilmesi, yüz hatlarının belirgin ve estetik bir görünüme kavuşturulması için yapılmaktadır. Elmacık kemikleri, şakaklar ve çene hatlarını daha belirgin göstermek için de dolgu uygulaması yapılabilmektedir.

Kırışıklıkların ortadan kaldırılmasının yanı sıra dudakların şekillendirilmesi ya da dudaklara hacim verilmesi için dolgu tercih edilebilir.
En çok kullanılan dolgu çeşidi; hyalüronik asittir ve insan vücudunda bulunan bir madde olduğu için laboratuvar ortamında elde edilse de genellikle bir alerjik reaksiyona sebebiyet vermez.

Yaşlandıkça azalan kolajenin yapıtaşı olan ve salgısının artmasına yardımcı olan hyalüronik asit sahip olduğu su tutma özelliği ile; cildin daha canlı ve genç görünmesine yardımcı olur. Hyalüronik asit uygulanarak yapılan dolgular bir veya bir buçuk yıla kadar kalıcılık gösterir. Dolgunun etkisi geçtiğinde işlemin yenilenmesi gerekir.

8-Yeni bir yıldan önce kendinize bir gençlik aşısı hediye edebilirsiniz!

Hyaluronik asit, somon Dna ve vitaminlerden oluşan mezoterapi kokteylleri kollajeni uyararak cildin canlı, ışıl ışıl olmasını hızlı sağlarlar. Cilde kaybolan elastikiyetini geri kazandırırlar. Ciltte lifting etkisi yaparak sarkmaları ve ince kırışıklıkları azaltırlar. Dilerseniz bu uygulamalar aralıklı devam edilerek 3-4 seans halinde yapılır ve daha kalıcı etkiler elde edilir. Yüz, boyun, dekolte ve eller dahil yapılabilmesi mümkündür.

9-Her Yeni Yılda Yaşınız İlerlerken Cilt Yaşınızı Nasıl Daha Genç Tutabilirsiniz?

  • Yaşlandıkça daha kuru ve nemsiz bir cilde sahip oluruz. Özellikle kış aylarında cilt kuruluğu daha fazladır.
  • Kuru bir cildiniz varsa yüzünüzü yıkamak için sabun kullanmaktan kaçınmak ve cildi nemlendirmek gerekir.
  • Nem aşısı (hyaluronik asitli mezoterapiler) ise yüzde kremler ile giderilemeyen kuruluğu cilde hızlı kazandırabilirler.
  • Yılbaşı gecesi canlı ve pırıl pırıl bir cilt için nem maskesi ve nem veren cilt bakımları yararlı olacaktır.

10-Yılbaşı eğlencesi sonrasında ise makyajınızı temizlemeyi ve hafif bir peeling yapmayı unutmayın!!

Yayın tarihi: 26.12.2018

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Yeni Yıla Yeni Bir Cilt İle 10 Adımda Merhaba Diyebilirsiniz!