e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Dışarıda Yemek Yerken Dikkat Edilecek 10 Adım

519 Okunma — 25 Şubat 2019 02:07
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

1- GİDECEĞİNİZ RESTAURANTI ÖNCEDEN BELİRLEYİN VE MUTLAKA İNTERNETTEN MENÜSÜNÜ İNCELEYİN

Artık her restaurantın menüsüne çeşitli uygulamalardan ulaşabilirsiniz. Bu sayede size uygun bir yiyecek var mı görebilir ve buna uygun restaurant seçimi yapabilirsiniz.

2- SALATA İSTİYORSANIZ MUTLAKA SOSSUZ GETİRİLMESİNİ BELİRTİN

Salata sipariş ettiğinizde salatanın kalorisinin büyük çoğunluğunu içeriğindeki sosu oluşturmaktadır. Özellikle krema ve mayonez bazlı soslar kaloriyi iki katına kadar çıkarabilmektedir. Bu yüzden limon, sirke ve zeytinyağından vazgeçmeyin.

3- PROTEİN TERCİHİNİZİ KIZARTMA YERİNE IZGARA YÖNÜNDE KULLANIN

Kızartma yağları bir süre sonrasında trans yağa dönüşmektedir. Trans yağ ise başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa neden olabilmektedir. Ayrıca; kızartma yiyecekler yiyeceğin kalori yükünü de arttırmaktadır. Bu yüzden seçiminiz ızgaradan yana olsun.

4- YEMEĞİN YANINDA GELEN PATATES, PİLAV GİBİ GARNİTÜRLERİN KONULMAMASINI İSTEYİN

Pilav, patates gibi yiyeceklerin tabakta olması her ne kadar siz yemeyeceğim deseniz bile aklınızı çelip sonucunda pilav ve patatesi yemenize neden olabilir. Birçok restoranda pilav ve patatesi istemeyip yerine salata ve sebze ekletebilirsiniz.

5- KETÇAP, MAYONEZ GİBİ SOSLARI MASAYA KOYDURMAYIN

Soslar gerek içeriğindeki katkı maddeleri gerekte şeker içeriğinden dolayı yediklerinizin kalorisini arttıracaktır. Bu yüzden masanıza hiç koydurmayın.

6- EKMEK SEPETİNİ MASAYA KOYDURMAYIN

Ekmek sepeti masada olduğunda ne kadar yediğimizi bilmeyip porsiyon miktarı aşılabilmektedir. Bu yüzden garsonunuzdan masaya konulmamasını isteyin.

7- HAMBURGER İSTENİRSE SAĞLIKSIZ OLMAYABİLİR

Fast-food restaurantları hariç diğer restaurantlarda et, ekmek ve salata içeren hamburgerin yanında içeceğiniz ayran çok besleyici bir öğün olacaktır.

8- AVM’LERDEKİ EV YEMEKLERİ KISMINA ŞANS VERİN

Susuz alacağınız etli sebze yemeği, çavdar ekmeği veya çorba, sossuz salata, yoğurt veya ayranla bir öğün geçirebilirsiniz.

9- YEMEĞİN YANINDA GAZLI İÇECEK VE ŞEKERLİ MEŞRUBAT TÜKETMEYİN

Gazlı içecekler ve şekerli meşrubatlar kan şekeri dengenizi bozarak tokluk sürenizi kısaltabilir. Ayrıca boş kalori olduğu için yediklerinizin kalorisini arttırır. Bu yüzden tüketmeyin.

10- YEMEĞİ HIZLI DEĞİL YAVAŞ VE KEYİF ALARAK TÜKETİN

Yavaş yavaş ve iyi çiğnediğinizde tokluk hissini daha çabuk elde edersiniz. Son olarak unutmayın ve yediğiniz her lokmadan keyif alın.

Diyetisyen Şevval AKSU

//www.instagram.com/diyetisyensevvalaksu/

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Dışarıda Yemek Yerken Dikkat Edilecek 10 Adım