e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Saç Sağlığınızı Korumak İstiyorsanız Bunları Yapmayın!

623 Okunma — 18 Nisan 2019 16:12
avatar

Sedef

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

1- Stresten Uzak Durun

Stres bütün vücudumuz için başlı başına zarardır. Ama stresin etkilerini daha çok saçlarımızda hissederiz. Saçlarımız dökülmeye başlar ve beyaz renkli saç telleri artar. Stres ve kaygınızı en aza indirerek saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

2- Saçlarınızı Çok Fazla İşleme Maruz Bırakmayın

Saç bakımı aslında oldukça basittir ama çok dikkat gerektirir. Saç türünüzün ne olduğundan emin olmanız gerekir. Ve kendi saç türünüz için geliştirilmiş formülleri olan ürünleri kullanmalısınız. Saçlarınıza üst üste çok fazla işlem uygulamayın. Saç renginizi aniden değiştirmeyin. Kademe kademe ilerleyin.

3- Sürekli Şekil Verme

Saçlarımız yüksek ısıya maruz kaldıklarında daha hassaslaşıp daha çok zarar görüler. Saçlarınıza şekil vermek için her zaman yüksek ısı uygulamayın. Maşa yerine örmeyi tercih edebilirisiniz. Yüksek ısıda saçınızı yıpratır.

4- Saç Temizliği

Şaçlarınızı çok uzun süre yıkamamak kadar saçlarınızı sürekli yıkamanın da zararları vardır. Saç derimizi en az bir gün dinlendirmeliyiz ki saç derimiz kendi ürettiği yağa doysun. Bu yağ saç köklerinizin güçlenmesine ve daha hızlı uzamasına katkı sağlar. Saçlarınızı uzun süre yıkamamanızda ise saç derinizde tahriş olmalar ve kızarıklar meydana gelir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Saç Sağlığınızı Korumak İstiyorsanız Bunları Yapmayın!