e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Hoşlandığın Bir Erkekle Nasıl Diyaloğa Girersin?

1327 Okunma — 12 Temmuz 2019 17:35
Hoşlandığın Bir Erkekle Nasıl Diyaloğa Girersin?
avatar

Sedef

  • e 1

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sizlere bu güzel haberi verdikten sonra, yaz mevsimine girdiğimiz bu günlerde bana en çok gelen sorulardan bir tanesine yanıt vermek ve bu şekilde belki de yepyeni tanışmalara vesile olmak istiyorum. Yaptığım işin en güzel yanı da bu aslında; “sizin taktiklerinizi uygulayarak yeni birisiyle tanıştım”, “ilişkimdeki sorunları çözdüm” ve hatta “boşanma kararından vazgeçtik Adil Bey” şeklinde bana gelen yorumlar beni dünyanın en mutlu adamı yapıyor.

Şimdi gözünüzün önünde bir sahne açın; Bodrum’da bir kumsaldasınız, şemsiyenin altında keyifle güneşlenirken aynı plajda yirmi metre sağınızdaki bir adamın dikkatle size baktığını görüyorsunuz. Emin olmak için birkaç defa o yöne baktınız ve her defasında bakışlarınız karşılaştı. İyi de bu adam gelip konuşmuyor ve siz de tam olarak nasıl sinyal vereceğinizi bilmiyorsunuz.

Tam olarak ne yapmalısınız?

Hetero bir erkek hamle yapmadan önce ilgilendiği kadından yeşil ışık bekler. Sırtlanlar bu sınıfa girmiyorlar çünkü onlar sinyal almadan hatta kırmızı ışıkta bile kızla gidip konuşurlar çünkü günde ortalama altmış beş ile seksen arasında kıza yürüdükleri için (sosyal medyanın engin düzlüklerinde umarsızca avlanırlar) trafikte ışıklara bakmadan sürekli önlerine gelen her kadın ile şanslarını denerler.

Adil Yıldırım Geographic kanalında sıklıkla bahsettiğim sırtlanları bir kenara bırakacak olursak ve bundan yüz sene öncesine döndüğümüzde sokakta yürüyen bir kadın arkasından onu takip eden adama mendilini yere düşürerek sinyal verirdi. Belki bugün şartlar değişti ancak erkeğin kadından yeşil ışık alma ihtiyacı değişmedi. Erkeğin reddedilme korkusu sona ermediği sürece bu sinyal konusu tanışmalarda rol oynamaya devam edecektir.

Bu kısa bilgileri sizinle paylaştıktan sonra, kumsalda erkeğe nasıl sinyal verebileceğinizi bir an düşünelim. En pratik yolu şudur; onun yanına gidin ve şemsiyenizi işaret ederek “Pardon sizden bir iyilik isteyebilir miyim? Ben bardan içecek bir şeyler alacağım bu arada birkaç dakika için eşyalarıma göz kulak olabilir misiniz?” diye sorun.

Bu yeterli bir sinyaldir. Normalde bir erkeğe bu kadar sinyal verdiğinizde “diyalog yükünü” üstlenir ve siz geri döndüğünüzde bırakın basit bir diyalog kurmayı, Dostoyevski romanlarının edebi analizine kadar sizinle sohbet etmeye hazırdır. Zaten ana nokta şurası; siz birkaç dakika uzaklaşarak onu düşünceleriyle baş başa bırakıyorsunuz ve bu arada o da döndüğünüzde sizinle ne konuşacağını kafasında toparlıyor.

Peki bu kural sadece kumsalda mı geçerlidir? Elbette hayır.

Şu anda bu yazıyı kumsalda okuyan dostlara selam olsun; bu kural örneğin kafelerde veya buna benzer sosyal ortamlarda da geçerlidir. Örneğin bir kafede yanınızdaki masaya oturan adamla tanışmak istediğinizde aynı şekilde eşyalarınıza birkaç dakika bakmasını rica ederek sohbet fırsatı verebilirsiniz.

Mağazada alışveriş yapıyorsunuz ve bir çocukla bakışmaya başladınız. Onunla tanışmak istiyorsunuz çünkü bir erkekte hoşunuza giden tüm fiziksel özelliklere sahip üstelik arada size bakıyor ancak sizden yeşil ışık bekliyor. İşte tam o anda onun beden ölçülerinde bir gömlek alın ve onun yanına giderek şunları söyleyin “Merhaba, bana bir konuda yardımcı olabilir misiniz? Erkek kardeşime gömlek almak istiyorum, beden ölçüleri size yakın, acaba bu gömlek size olur mu?”

Bunları söylerken son derece güler yüzlü ve pozitif olduğunuzda ve bakışlarınız yeterince dostane olduğunda normal bir erkek buradan yeşil ışığı alarak gaza basacaktır. Ancak asosyal ve iki lafı bir araya getiremeyen bir erkek olması halinde siz dünyadaki tüm yeşil ışıkları yaksanız bile sizinle sohbete giremez. Getirdiğiniz gömleği asık suratla giyer size uzaylı gibi bakar ve sonra utanıp mağazadan çıkıp gider.

Böyle erkekler yok demeyin, asosyallik sosyal medyanın yükselişiyle aynı hızda gittikçe büyüyor.

Yukarıdaki örneklerden göreceğiniz üzere, bir erkeğe yeşil ışığı yakarak onunla diyaloğa girebilirsiniz. Siz başlangıcı yaparsınız ve o da sohbeti kendi kapasitesi dahilinde yönlendirir. Bir erkeğin ilk tanışmada sorduğu sorular ve konuşmada söyledikleri onun en çıplak ve korunmasız halini ortaya koyar çünkü kendisini size beğendirmeye çalışacaktır.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Hoşlandığın Bir Erkekle Nasıl Diyaloğa Girersin?