e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

ABD’den gerilimi tırmandıracak hamle! Dünyanın en özel gücünü bölgeye gönderdi

983 Okunma — 16 Mart 2020 01:12
Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, Irak'ın başkenti Bağdat'taki Taci Askeri Üssü'ne dün düzenlenen saldırılar nedeniyle ‘Çığlık Atan Kartallar’ diye isimlendirilen ve dünyanın en özel gücü olarak bilinen 101’inci Hava İndirme Tümeni’ne bağlı güçleri bölgeye gönderdiklerini söyledi.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Pentagon Sözcüsü Hoffman, Irak’ın başkenti Bağdat’taki Taci Askeri Üssü’ne dün düzenlenen ve 3 ABD askerinin yaralanmasına yol açan saldırıya sert karşılık vereceklerini bildirdi.

Öte yandan ABD, ‘Çığlık Atan Kartallar’ diye isimlendirilen ve dünyanın en özel gücü olarak bilinen 101’inci Hava İndirme Tümeni’ne bağlı güçleri Irak’a gönderdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, Irak’ın başkenti Bağdat’taki Taci Askeri Üssü’ne dün düzenlenen ve 3 ABD askerinin yaralanmasına yol açan saldırıya sert karşılık vereceklerini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, dün Bağdat’ın kuzeyindeki Taci Askeri Üssü’ne füze saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Saldırıda, 2’si ağır olmak üzere 3 ABD askerinin yaralandığını bildiren Hoffman, Irak’taki bazı silahlı gruplara sert bir şekilde karşılık vereceklerini ifade etti.

Pentagon Sözcüsü, Irak güçlerinin saldırıyla ilgili bazı şüphelileri gözaltına aldığını belirtti.

Dün Taci Askeri Üssü’ne 33 Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlenmişti. Geçtiğimiz günlerde aynı üsse düzenlenen saldırıda 2 ABD askeri ile 1 İngiltere askeri hayatını kaybetmişti.

ABD, Irak’taki üslerine yönelik düzenlenen saldırıladan İran yanlısı grupları sorumlu tutuyor.

ABD özel birliklerini Irak’a gönderdi

Öte yandan ABD’nin 101’inci Hava İndirme Tümeni’ne bağlı güçlerin Irak’taki ABD’ye ait askeri üssün yerini değiştirmek için Bağdat’a gönderildiği belirtildi.

Irak’taki ABD’li bir askeri kaynağa göre, ‘Çığlık Atan Kartallar’ diye isimlendirilen ve dünyanın en özel gücü olarak bilinen 101’inci Hava İndirme Tümeni’ne bağlı güçler Irak’a gönderildi.

Söz konusu ABD güçlerinin, Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu bir askeri üssün yerini değiştirme planı çerçevesinde Irak’a geldiğinin kaydedildiği haberde, hangi üssün yerinin değiştirileceği ve nereye taşınacağı belirtilmedi.

Hava İndirme Tümeni’ne ABD Deniz Piyade Güçleri’nin (Marine) de eşlik ettiği ifade edildi. Söz konusu güçlerin Kuveyt’ten Irak’a geçtiği belirtiliyor.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

ABD’den gerilimi tırmandıracak hamle! Dünyanın en özel gücünü bölgeye gönderdi