e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Kış Aylarında, Cildi Gençleştirmek için 7 İpucu.

1035 Okunma — 19 Mart 2020 20:27
Ateşin yanında rahat, sıcak bir fincan çay içip soğuk algınlığınızı dışarıda bırakarak en sevdiğiniz şovları kış mevsimiyle ilgili harika şeylerden sadece birkaçı.
kış aylarında cildi genç tutmak.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bu kadar eğlenceli olmayan, kışın sert soğuk sıcaklıklarının bir sonucu olarak gelişen kuru, kırılgan cilt. Tam bir kış sezonundan sonra, çoğu insan kuru, çatlamış dudaklar ve çatlamış, ciltlerden cilt sorunları yaşar. Harika olan şey, cildinizin soğuk cephelere bazı harika cilt bakım rejimleriyle karşı saldırmasına yardımcı olabilirsiniz.

Cildiniz için bu küçük kendini sevme eylemleri, cildinizin kıştan sonra doğal ışıltısına dönmesine ve hatta mevsim boyunca kuru cildin azalmasına yardımcı olabilir. Cildinizi sağlıklı ve mutlu tutmaya yönelik en iyi tavsiye için, kış cildini gençleştirmek için bu 7 ipucuna göz atın.

1)- BOL BOL SU İÇİN..
Cildinizin nemini arttırmanın en basit yolu tüm vücudunuzun nemini arttırmaktır. Günde 8 ila 10 bardak sıvı tavsiye edilir. Bu, tüm suyu içerebilir, veya çay ve köpüklü su da ekleyebilirsiniz.

2)- GÜNDE BİRKAÇ KEZ NEMLENDİRİN..
Günde bir kez nemlendirmek oldukça standarttır. Ancak kuru cildi iyileştirmek için önemli bir yöntem günde üç kez olmasa da iki kez nemlendirmektir.

3)- DÜZENLİ EGZERSİZ..
Gözeneklerimizde ve cildimizin yüzeyinde sürekli olarak toksinler ve kalıntılar oluşur. Ter bezlerini çalışmak ve aktive etmek, vücudu doğal olarak detoksifiye etmeye ve cilt yüzeyinden toksinleri çıkarmaya teşvik edecektir.

4)- EVİNİZDE NEMLENDİRİCİ KULLANIN..
Evinizi ısıtmak için ılık havaya ihtiyaç duyduğunuzdan ve pencereleriniz soğuk havayı dışarıda tutacak kadar yakın olduğundan, eviniz kış aylarında sıkışmış sıcak hava ile doldurulacaktır. Bu, evinizdeki koşulları son derece kuru hale getirebilir. Nemi ortamınıza geri doldurmak için düzenli olarak bir nemlendirici kullanın, cildiniz kesinlikle farkı hissedecektir.

5)- DUDAKLARINIZI NEMLENDİRİN..
Dudaklarınızın neden vücudunuzdaki cildin geri kalanından daha fazla çatladığını hiç merak ettiniz mi? Bu aslında dudaklardaki cildin vücudunuzdaki cildin geri kalanından çok daha ince olması ve daha yüksek bir dehidrasyon riski altına girmesi nedeniyle olur. Bu yüzden kendinizi her nemlendirmeye hazır olduğunuzda, dudak balsamınızı unutmayın!

6)- KIŞ AYLARINDA AZ PUDRA SÜRÜN..
Eksfoliye etme cilt sağlığı için harika olsa da, yılın daha soğuk aylarında gerçekten verimsiz olabilir. Eksfoliye edici ovma maddelerinin sert tahriş edici maddeleri, dehidrasyonu kötüleştirebilir ve kış aylarında zaten hassas, yıpranmış cildi şiddetlendirebilir. İyi bir kural, kış aylarında haftada sadece bir kez peeling yapmak ve daha yumuşak, daha az asidik bir eksfoliant kullanmaktır.

7)- YÜZÜNÜZÜ FAZLA KURUTMAYIN..
Yüzünüzü kışın doğal olarak olacağından daha fazla kurutmamanız için, yüzünüzü günde sadece bir kez, tercihen geceleri yıkamak için sadık kalın. Daha yumuşak bir yağa veya su bazlı bir temizleyiciye geçmek, cildin parlaklığının ve neminin korunmasına da yardımcı olabilir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kış Aylarında, Cildi Gençleştirmek için 7 İpucu.