Perma, saçın içindeki yapıyı kırarak yeniden şekil almasını sağlayan bir işlem. Peki perma nasıl yapılır?
Öncelikle perma yaptırmadan önce saçın yıkanması gerekir. Yıkama işlemi, perma solüsyonunun saça daha iyi nüfuz etmesine ve iyi sonuç almaya yardımcı olur. Perma solüsyonu, saçların iç tabakalarındaki sülfür bağlarını kırar. Bu da saça yeniden şekil vermenin önemli bir adımıdır. Ardından saçlar sarılır ve şekil verme işlemi başlar.
Saçlar, perma solüsyonu sürülerek sarılır ve beklenir. Ardından açma işlemi yapılır ve saçlar kıvırcık formuna kavuşur. 2 ay ile 1 yıl arasında kalıcılığını koruyan perma, yavaş yavaş formunu kaybetmeye başlar ve saç eski haline kavuşur.
DOĞRU SAÇ RENGİ NASIL SEÇİLİR?
SARIMSAK SAÇ UZATIR MI?
Perma saça zarar verir mi?
Permanın ne olduğundan ve nasıl yapıldığından bahsettikten sonra sıra en merak edilen konuya geldi. Perma saça zarar verir mi?
Öncelikle perma, kimyasal bir işlemdir. Bu sebeple saça zararları bulunuyor. Perma yapılırken saçlar, en az 1 saat kimyasallarla beraber yüksek ısıya maruz kalır. Bu da saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir.
Yüksek ısı ile gelen bir diğer zarar ise saçlarda yanmadır. Perma işleminden sonra saçlar zayıflayabilir ve güçsüzleşebilir.
İşlem sırasında kullanılan maddeler cilde de zarar verebilir.
Perma işlemi, saç derisindeki folikülllerin açılmasına neden olabilir. Bu da saç derisinden enfeksiyon ortaya çıkarabilir.
Perma Nedir? Perma Saça Zarar Verir mi?
Yorum Yaz