12 Ay Önce
Hazırlıklara erken, yaklaşık bir yıl önce başlamakta fayda var. Önce bir mekan seçin. Düğünün akışını mekan belirleyecek. Ve doğasına göre konsepti belirleyin. Ya da konseptinize en uygun mekanı bulun. İşinizi kolaylaştıracak ve üzerinizdeki yükü alacak organizasyon şirketini seçin.12-10 Ay Kala
Büyük gününüzü ölümsüz kılacak bir fotoğrafçı ve kameramanla anlaşın. Önerilere göre organizasyon şirketinin ve fotoğrafçının birlikte çalışmalı. İlk görüşmede tarihler, düğün mekanı, dekor ve davetli sayısı konuşulmalı. Düğünden önce, düğün sahibinin arzusuna göre birkaç görüşme yapılabilir. İdeal bir fotoğrafçı ekibi ise 4-5 kişiden oluşmalıdır. Grubun lideri genel organizasyonu yapar, biri dekoru çekerken bir diğer kokteylde çifti mercek altına alır. Böylece düğün albümünü çeşitli parçaları oluşur. Bu süre zarfında davetli listesini oluşturmaya başlamakta fayda var. Konaklama, transfer, ‘’catering’’ , dekorasyon, çiçek, pasta gibi detayları da bu süre zarfında organize etmenizi öneriliyor.
10-8 Ay Kala
Hayallerinizi süsleyen gelinliği aramaya başlayın. Gelinlik doğal olarak çok önemli. Gelinlerle ilk görüşmede düğünün gerçekleşeceği lokasyon, düğün konsepti ve hatta davetli sayısı gibi detaylar soruluyor. Gelinlik provaları mutlaka 4 kere olması gerekir. İlk görüşmede çizimler yapılıyor gelin adayına farklı kalıplarda gelinlikler deneterek ne istediğini anlamaya çalışıyoruz. Sonra vücudun en iyi özelliklerini öne çıkaracak çizimlerle birlikte gelinliğin ana hatlarına karar veriyoruz. kalıp provası olan ikinci görüşmede bedenin kalıbı çıkarılırken kullanılacak kumaş ve danteller, işleme detayları ve dekolte bitişleri üzerine birlikte konuşuluyor. Üçüncü provadaysa gelinlik neredeyse bitmiş şekilde olur ve son provada bitmiş halini teslim alırsınız.
8-6 Ay Kala
Bu dönemde davetiyelere karar vermek gerekir. Konuk listesini tamamladıktan sonra davetiyeyi hazırlayabilmek için. Ayrıca balayınız için rotasını da araştırmaya başlayabilirsiniz.
Büyük Güne Nasıl Hazırlanmalı?
Yorum Yaz