e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Fondöten Sürerken Yapılan 4 Yanlış

1186 Okunma — 05 Mayıs 2019 19:46
avatar

Sedef

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

1. Nemlendirici kullanmamak

Cildinize fondöten sürmeden önce nemlendirmelisiniz. Bu işlem fondöteninizin daha rahat yayılmasını, kalıcı olmasını ve cildinizde daha doğal durmasını sağlar.

Makyajınızı başlamadan önce cildinizi güzelce nemlendirin. Nemlendirici sürdükten hemen sonra fondöten uygulamayın. Aksi takdirde iki katman üst üste gelir ve fondöten cilde oturmaz.

Nemlendiricinizi sürdükten sonra birkaç dakika bekleyin, ardından fondöteni uygulayın.

2. Cilde sert davranmak

Fondöten uygularken cildinize olabildiğince hassas davranmaya dikkat edin. Cildinize ürün uygularken sert davranmak, cildi sağa sola çekiştirmek fondötenin eşit dağılmamasına sebep olduğu gibi erken yaşlanma belirtilerini de ortaya çıkarır.

Fonföten sürerken fırça ya da bir beauty blender’dan yardım alın. Ürünü cildinize hafif dokunuşlarla yedirin.

3. Makyaj ürünlerini temizlememek

Makyaj sırasında kirli malzemeler kullanmak yapılan en büyük hataların başında gelir. Eğer makyaj fırçalarınız veya süngerleriniz kirliyse sakın kullanmayın.

Makyaj süngerleri en çok bakteri üreten ürünlerin başında gelir. Bunları düzenli olarak temizlememek ise önemli cilt sorunlarına neden olur.

BEAUTY BLENDER TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI

4. Fazla fondöten kullanmak

Fazladan fondöten sürmenin daha yoğun kapatıcı etki göstereceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Gereğinden fazla fondöten sürmek, hem ürünü cilde yaymayı zorlaştırır hem de yapay bir görünüme neden olur.

Eğer yoğun kapatıcılık istiyorsanız, fondöteni ince katmanlar halinde iki-üç kere sürebilirsiniz. İnce bir tabakayı cildinize sürün, bekleyin. Ürünün cilde oturmasını bekledikten sonra ince bir kat daha sürün. Ardından sabitleyici pudra kullanarak makyajınızın dayanıklılık süresini artırın.

Öte yandan fondöteni sürerken sadece yüzünüze değil boyun bölgenize de uygulayın. Ürünü sadece çene hizanıza kadar sürmek maske gibi bir görünteye sebep olacaktır.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Fondöten Sürerken Yapılan 4 Yanlış