e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Güneş Koruyucu Kremler Nasıl Kullanılır?

1441 Okunma — 07 Mayıs 2019 12:25
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Güneş koruyucu kremler, havaların ısınmaya başlamasıyla ortaya çıktı. Ancak bu kremler, sadece yaz aylarında değil yılın 12 ayı düzenli bir şekilde kullanılmalı.

Güneş koruyucu kremlerin nasıl kullanıldığına geçmeden önce, güneş koruyucu kullanmayı alışkanlık haline getirmenizi öneriyoruz. Güneş kremini yaz kış kullanmak cildinizi korur, yaşlılık belirtilerinin gecikmesini sağlar.

Güneş koruyucu kremler nasıl kullanılır?

Öncelikle güneş koruyucunuzu cilt tipinize uygun olarak seçmelisiniz. Doğru güneş koruyucuyu bulmak çok önemli. Bir dermatolog yardımı ile cildiniz için en doğru güneş kremini bulabilirsiniz.

Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız.

Güneş kremi sürerken doğru miktarda uygulamak da çok önemli. Güneş kremini, yüz ve boyun bölgenize 1 çay kaşığı miktarında sürmelisiniz. Göğüs bölgesi, sırt, kollar ve bacaklara ise ayrı ayrı bir tatlı kaşığı miktarında uygulamalısınız. Eğer güneş kremini gereğinden az sürerseniz faydalarından yararlanma oranınız düşecektir.

Güneş kreminizin yüksek korumalı olması, sizi uzun süre koruyacağı anlamına gelmez. Kreminizi 1,5 – 2 saatte bir tazeleyin.

Güneş koruyucu sürerken dudaklarınızı da ihmal etmeyin. Kullandığınız parlatıcılar, dudaklarınızın güneşten daha çok etkilenmelerine ve yanmalarına neden olabilir. Güneş kreminizi dudaklarınıza da sürün ya da koruyucu içerikli bir dudak kremi satın alın.

Güneş kreminizin en az 30 faktör olmasına dikkat edin.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise güneşin dünyaya dik açı ile geldiği 11.00 -15.00 saatleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmamak. Özellikle tatildeyseniz bu saatler arasında güneşlenmemeye özen göstermelisiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Güneş Koruyucu Kremler Nasıl Kullanılır?