e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Anne Estetiğine Hazır mısınız? Mommy Make Over

1214 Okunma — 20 Mayıs 2019 20:09
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Hamilelik size düzleşmiş göğüsler, gevşemiş karın kasları, cilt çatlakları ve istenmeyen yağları bırakmış olabilir. Diyet ve egzersize iyi cevap vermeyen bu durum, görünüşünüzde hayal kırıklığına ve özel durumlarda düşük özgüvene neden olabilir.

Anne estetiği, yani mommy make over hamilelik sonrası en sık karşılaşılan endişelerin bir kısmına hitap eden, vücudunuzun kıvrımlarını ve özgüveninizi tekrar kazanmanıza yardımcı olan özel bir prosedürdür. Anne estetiğinde sorun size özel olsa da en popüler seçenekler şu şekildedir:

  • Göğüs büyütme, dikleştirme
  • Liposuction
  • Karın germe
  • Genital Güzelleştirme

Doğum yaptıktan sonra iyileşmeniz ve normale dönmeniz yarım yıl veya daha uzun sürebilir, ancak bazı kadınların doğrumdan sonra tekrar eski haline dönmesi diğerlerinden daha az zaman alır. Her ne kadar bebek öncesi kilonuza geri dönmeseniz de, anne estetiği için eski kilonuza yaklaşmış olmanızda fayda var. Ameliyat sırasında ideal kilonuzun çok üstündeyseniz, istediğiniz sonuçları almanız zorlaşabilir.

Anne estetiği için emzirme sürecinizin tamamen bitmiş olması gerekir. Emzirme ile ilişkili hormonlar ve aynı zamanda emzirme eylemi vücudunuzda daha fazla değişikliklere neden olabileceğinden, anne estetiği için bebeğinizi emzirmeyi bıraktıktan sonra en az altı ay beklemek akıllıca olur.

Hamileliğe bağlı kilo alımı, sıklıkla bölgeseldir ve giderilmesi zor olan yağ birikintileri bırakır. Aktif yaşam tarzınız o inatçı bölgesel yağları yok etmiyorsa, anne estetiğinin bir parçası olarak liposuction yaptırmayı seçmeniz, ideal kontürlerinizi geri kazanmanıza yardımcı olabilir.

Bir başka hamilelik anne estetiğinin sonuçlarını tersine çevirebildiğinden, tekrar çocuk sahibi olup olmamaya karar verdikten sonra anne estetiğini düşünmeye başlamalısınız. Çocuklarınız hala küçükken anne estetiği olamazsınız diyen hiçbir kural yoktur. Birçok anne tüm çocukları göreceli olarak kendi kendine yetecek kadar büyüyene kadar bu ameliyat olmayı düşünmez. Çocuklarınız lisede veya daha büyük yaşta olsa bile, bir anne estetiği için asla geç değildir.

Bir anne estetiğinden sonra, yapabileceğiniz aktivitelerde kısıtlanacağınız için, birkaç haftalık iyileşme süresi planlaması yapmanız iyi olur. İyileşirken, rahat olmanız ve fazla eğilmekten, küçük çocukları kaldırmaktan veya düzenli ev işleri yapmaktan kaçınmanız gerekir. İdeal olarak, 2 hafta kadar size yardımcı olacak birilerinin evde olması çok iyi olacaktır.

Tüm bunlardan sonra hazırım diyorsanız, anne estetiği olmamanız için herhangi bir sebep yok!

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Op. Dr. Bülent Cihantimur

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Anne Estetiğine Hazır mısınız? Mommy Make Over