e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Kişiye Özel Kozmetik Varsa Sorun Yok

483 Okunma — 20 Mayıs 2019 20:10
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kişiye özel kozmetik demek insanın organik yapısına uygun kozmetik ürünleri kapsamaktadır. Bu ürünlerin hücrelerin insan biyolojisinde rejenerasyon faaliyetlerini uyararak, tamamlayıcı etki göstermesi gerekir.

Kişiye özel kozmetik cildin neye ihtiyacı varsa, onu cilde vermelidir. Kozmetik kullanımındaki amaç cilde iyi gelecek faydaları elde etmekse, bunu tam olarak başaracak arayışın adı; kişiye özel kozmetiktir.

Kişiye Özel Kozmetik Nasıl Hazırlanır?

Kişiye özel kozmetik ürün kullanabilmeniz için öncelikle bilimsel analiz yaptırmanız gerekir. Bilimsel analiz çok hassas cihazlar ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak yapılır. Analizde cilt, saç ve vücut ayrı ayrı analiz tabi tutulur. Her birinin yaklaşık birer saat sürdüğü bu analizler, bir uzman tarafından uygulanır.

Analizde Neye Bakılır?

Analiz sırasında, derinin PH’ı, melanin durumu, sıcaklığı, esnekliği, hidrasyonu, gerekirse oksidatif stresi, akneye meyil derecesi, kırışıklık derecesi, gözenek tıkanıklığı, hassasiyeti, parlaklığı, lekelerin boyutu ve derinliği gibi onlarca ölçüm yapılır. Analiz sonrası kişinin kozmeteoloji kimliği ortaya çıkar.

Sıra Ürün Hazırlamakta

Ölçümlerin ardından ayrıntılı raporlar hazırlanır ve analizi yapılan kişinin cilt, saç ve vücudunun ihtiyaçları belirlenir. Sonrasında, bu ihtiyaçları tam olarak karşılayacak maddeleri içeren, kişiye özel kozmetik ürünler hazırlanır. Ayrıca analiz sonuçlarına dayanarak antioksidan ve sağlıklı güzellik için besin önerilerinde bulunulur.

Bütünsel Güzellik Bilimsel Analizle Mümkün

Cildinizle ilgili problemin kaynağı doğru belirlenmeden, doğru sonuç alınamayacağını unutmayınız. Bilimsel analiz yapılmadan ezbere yapılan bakımlar ve kullanılan ürünler faydadan çok zarar getirebilir. Çünkü nasıl hepimizin parmak izleri farklıysa, cildimizin, saçımızın, vücudumuzun ihtiyaçları da farklıdır. Bütünsel sağlık ve güzellik, ancak bilimsel analiz sonuçlarıyla belirlenen, kişiye özel bakımlar, kişiye özel kozmetikler ve besin önerileri ile sağlanabilir.

Kozmetoloji ve Tibbi Bitkiler Uzmanı: Seda Sakacı Çelik

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kişiye Özel Kozmetik Varsa Sorun Yok