e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Zumba Gold Nedir?

714 Okunma — 17 Haziran 2019 23:54
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Zumba Gold ileri yaştaki aktif bireyler, yeni başlayanlar veya herhangi bir sebepten dolayı normal zumba dersini takip etmekte zorlanan ama dans etmeyi seven kişiler içindir.

Zumba ve Zumba Gold arasındaki tek fark nedir? Zumba Gold, zumbanın daha yavaş versiyonu mudur?

Hem evet, hem hayır… Zumba Gold’da kullanılan müzikler normal zumba sınıfında kullanılan müzikleri göre daha yavaştır. Ama normal sınıfında kullandığımız bazı müzikleri zumba gold sınıfında da kullanabiliriz. Sınıfının da kendi içinde seviyeleri olabilir.

Bir sınıfındaki katılımcılar 40-50 yaş arasında iken başka bir zumba gold grubunda 60-70 yaş civarında öğrenciler olabilir. Burada önemli olan, eğitmenin sınıfındaki katılımcılarının seviyelerine göre müzik ve koreografiler kullanmasıdır. Böylece tüm katılımcılar mutlu ve güvenli bir şekilde eğlenerek spor yapabilirler.

Daha önce hiç zumba yapmadım zumba gold sınıfından mı başlamalıyım?

Kesinlikle hayır. Bu bir kural veya şart değildir. Katılımcılar kendilerini nerede daha rahat ve mutlu hissediyorlarsa o sınıfa katılım göstermelidirler. Hareketleri daha rahat öğrenmek açısından zumba gold ile başlangıç yapmak daha kolay olabilir ama daha önce zumba yapmamış bir kişi direkt zumba sınıfından da başlayabilir.

Aynısı hamile bayanlar için de geçerlidir. Eğer daha öncesinden katılmakta olduğunuz bir normal bir zumba sınıfınız varsa doktor onayınız olduğu takdirde katılmakta olduğunuz zumba sınıfında devam edebilirsiniz. Bununla birlikte hamileliği boyunca daha yavaş tempoda zumba yapmak isteyenler sınıfına da tercih edebilir.

Türkiye’de Zumba Gold?

İlerleyen yaşta birlikte insanların gün içerisindeki hareket alanları azalır. Günlük yaşam aktivitesi olarak adlandırdıgımız hareketler (ev işi yapmak, giyinmek, yemek yapmak, bir şey almak için yukarıya uzanmak vs) , kasların daha az kullanılması sonucu bir süre sonra daha da yorucu gelmeye başlar. Türkiye’de ileri yaştaki kişilere, fazla kilo problemi olanlara ve daha önce sakatlık geçirmiş kişilere baktığımızda genel olarak spora eğilim çok fazla değildir. Ancak son yıllarda spora olan ilginin artması evde oturan nüfusu da hareket etmeye teşvik etmeye başlamıştır. Gün içerisinde yapılan kısa bir egzersiz bile hareketsizlikten iyidir.

Dersin içeriği denge, esneklik, hareket aralığı ve koordinasyonu geliştirmeye odaklı eğlenceli ve takip etmesi kolay Zumba koreografilerinden oluşur.

Pilates ve Spor Eğitmeni: Seval Ergun

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Zumba Gold Nedir?