e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Uzun İlişkilerin 6 Sorunu

543 Okunma — 19 Haziran 2019 15:33
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

1- GÜVENSİZLİK

Güven ilişkilerin en önemli parçasıdır. Partner ilişkide karşısındakine güvenmediği zaman rahat hissetmez ve ona kalbini açmaz. Aldatıldığından şüphelenen kişilerse bunu davranışlarına yansıtabilir. Bu noktada çiftlerin mutlaka “dürüst” konuşmaları gerekiyor. Çiftler, yaşadıklarını ve hissettiklerini birbirlerini kırıp incitmeden dürüstçe söyleyebilmeliler. Güvenilir bir partnere sahip olmalı ve güvenme yeteneğinizi de geliştirmelisiniz.

2- CİNSEL YAŞAM

Seksle ilgili sorunlar ya da farklı istekler çiftlerin doğal ilişkilerine olumsuz yansıyabilir. Söz konusu seks olduğunda çoğu çift hissettiklerinden farklı davranabilirler. Çiftler “fantazileri, ne kadar sıklıkta seks yapmak istedikleri, ne tür şeyler denemek istedikleri” gibi konularda konuşmaları gerekiyor. Tutku “yenilikle” doludur. Partnerinizle “yeni ve heyecanlı şeyler yapın.”

3- İLETİŞİM SORUNU

Çoğu insan günlük yoğunluk nedeniyle iletişim kurmayı, birşeyler paylaşmayı unutuyor. İletişim kurmak ise sadece çocukların sorunları, işle ilgili sıkıntıları paylaşmak değil, hayallerinizi ve hedeflerinizi paylaşmaktır. Bu nedenle partnerinizle her gün en az 5 dakikanızı yüz yüze ya da telefonla, iş, çocuklar ve diğer programları dışında konuşmalar için ayırmalısınız. Eğer iletişimle ilgili sorunlarınızı birlikte çözemiyorsanız uzman bir kişiye başvurmanız da yarar var.

4- MADDİ SORUNLAR

Parasal konular çoğu çiftlerin ve uzun ilişkilerin en önemli sorunudur.. Para konuları; ne kadar kazandığından nasıl harcadığına, yatırım kararlarına, para biriktirmelerine kadar birçok konuyu içeriyor. Para hassas bir konudur ve çoğu insan konuşmaktan hoşlanmaz. Fakat her 3 ayda bir parasal konularda konuşma yapılması ve iş listesine eklemenizi öneriyoruz. Yatırım hedeflerinizi, ne kadar harcayıp ne kadar biriktirdiğinizi kısa bir liste yapın. Finansal konularda yalnız olmadığınızı bilin.

5- ORTAK ALAN SORUMLULUKLARI

Evde kimin ne yapacağı çiftler arasındaki çatışma kaynağıdır. Kadınlar kendilerini bir takımın parçası gibi hissetmeliler. Yüzde 50 yüzde 50 paylaşım olmasa da açık olmalıdır. Umutsuz ve kızgın olmadığınız zaman ev işleriyle beklentilerinizi ve isteklerinizi paylaşın. Partnerinizin çöpü çıkarmasını mı, akşam yemeği yapmasını mı istiyorsunuz? Beklentileriniz ile yapabileceklerinizi değerlendirin, ortak bir iş planı oluşturun.

6- TARTIŞMALARI YÖNETMEK

Çoğu çift zaman zaman tartışır. Tartışma sırasında kendinize hakim olamıyorsanız biraz zaman geçtikten sonra tekrar konuşmayı deneyin. Uzun bir yürüyüş yapın, açık havaya çıkın. Kızdığınızda düşüncelerinizi hemen telefona sarılıp anlatmayın. Partnerinizin ne söylediğini dinlediğinizden emin olun ve ön yargılı yaklaşmayın. İletişim boyunca algılarınızı açık tutun, açık fikirli olun ve konuşmaya gerekmedikçe müdahale etmeyin.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Uzun İlişkilerin 6 Sorunu