e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Soğan Suyu İle Saç Uzatma

1627 Okunma — 03 Mart 2019 15:49
avatar

Sedef

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Soğan suyu ile saç uzatma yöntemi nedir?

Soğan suyu ile saç uzatma yöntemi, yeni yeni popüler olmaya başlasa da aslında çok uzun yıllardır kullanılan bir yöntem. Soğanın özellikle saç beyazlamasını önlemede çok etkili olduğunu biliyoruz. Bu besinin suyu ise saçların hızlı uzamasına yardım ediyor.

2002’de yapılan bir araştırma, saçta ya da vücudun herhangi bir bölgesinde ‘saç kıran’ olan yere soğan suyu sürüldüğünde, sorunlu bölgede kıl çıktığını ortaya koymuştu.

Yapılan bir başka araştırmaya göre de soğan suyu, içerdiği antibakteriyel özellikleri sayesinde saçların beyazlamasını önlüyor ve saç tellerini kalınlaştırıp, kalitesini artırıyor.

Soğan suyu saça nasıl uygulanır?

Soğan suyu ile saç uzatmanın birkaç ayrı yöntemi bulunuyor.

1. yöntem: 2 adet soğanı blender ya da katı meyve sıkacağından geçirin. Elde ettiğiniz suyu saç derinize masaj yaparak uygulayın. 1 saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

2. yöntem: 1 litre suyu kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 3 adet doğranmış soğanı ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın. Suyu soğumaya bırakın. Saçlarınızı yıkayın ve soğan suyu ile durulayın.

Eğer rahatsız olmazsanız saçlarınızı ertesi güne kadar yıkmanaıza gerek yok. Soğan kokacağını düşünürseniz suyu saçlarınıza sürün ve 2 saat bekledikten sonra yıkayın.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Soğan Suyu İle Saç Uzatma