e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

İlişkiye Ara Vermek Her Zaman Ayrılık Sinyali Değildir

497 Okunma — 13 Nisan 2019 16:13
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Öyledir öyle olmasına da zaman geçtikçe iki insan birbirinin farklı yanlarına takılmaya başlar ne yazık ki. İlişki yalpalar ve tartışmalar giderek dozunu artırır. Klasik deyimiyle, hele de ilişki evlilikle taçlandırılmış ve işin içine aileler de girmişse, durum giderek çözülmesi zor bir aşamaya gelir. Bu durumda, “Şimdi ne olacak boşanmak mı gerekecek?” demeden önce belki de bir mola vermek ve gerçeğe biraz dışarıdan bakmak hem sizi hem de ilişkiyi rahatlatabilir.

Aile terapistleri bu molalardan asla korkmamak gerektiğini söylüyor ve bunu yapmanızı öneriyor. Hatta öyle ki ara vermeyi başarabilirseniz ilişkinizi ağır yıpranmalardan kurtarabilirsiniz. Kendinize durup sakince baktığınızda aslında ne istediğinizi daha rahat anlarsınız.

Oysa, panik halinde düğüm olan yeri açmaya, çözmeye kalkarsanız durumu iyice arapsaçı kıvamına getirebilirsiniz. Bu nedenle psikiyatrlar, “İlişki içinde kendiniz olamıyorsanız, sıkıntılarınızı eşinize anlatamıyorsanız, birlikte geçirdiğiniz zamanlardan hoşnut değilseniz, tatmin olmuyorsanız, aldatıldığınıza dair şüpheleriniz oluşuyorsa” mutlaka partnerinizi alın karşınıza ve bu molayı vermeniz gerektiğini konuşun” diyor.

Mola ilişkinin tamiri açısından önemli

Uzmanlara göre, mola verdiğiniz dönem ilişkinin ve kendinizin tamiri açısından çok önemli. Sorunlarınızın nedenlerini bu aşamada bulup, karşılıklı saygı duyarak bunlar üzerine konuşmanız sonrasında ise partnerinizi değiştirmeden olduğu gibi kabul etme becerisini geliştirmeniz gerekiyor. Aksi halde durum vahim çünkü, mola denen şey belki de bitmiş bir ilişkinin uzatma devrelerinden başka bir anlama gelmiyor.

Zaten yaygın bakış açısı, mola istemenin ayrılık öncesi bir sinyal olduğu konusunda hemfikir ama bazen ilişkiyi korumak için bu ara verme durumu gerçekten de gerekli ve çözüm odaklı olabilir. Yeter ki eşler bu ara verişin gerçekten kendileri için yarar getireceğine inansın. Bu aşamada çevrenizdeki insanların da mutlaka rahatsız edici yorumlarını duyacaksınız. “Kesin seni aldatıyordur, ayrılık için kılıf hazırlıyor”, “Bu aşamadan sonra dönüş mümkün değildir”, “Sana ayrılmak istediğini söyleyemiyor kibarca bunu yapıyor” türünden duyduğunuz bir sürü şey sizi üzecek ve aldığınız kararı sorgulatacaktır ama bir süre kulaklarınızı kendiniz ve eşinizden başka herkese kapatmanız gerekebilir.

Sonuç olarak, sevgili ya da eş, hiç kimse ayrılığı istemez ama mola vermek bile işe yaramıyorsa hala anlaşmakta zorlanıyorsanız belki de ayrılık en doğru çözüm olabilir. Bu da meselenin bir başka gerçek yüzü tabii ki.

FÜSUN SAKA

INSTAGRAM: Fusun.saka 

Yayın tarihi: 04.03.2019

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

İlişkiye Ara Vermek Her Zaman Ayrılık Sinyali Değildir