e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Masum görünüyorlar ama tehlike büyük: Klozet kapaklarında çok daha pisler

497 Okunma — 16 Haziran 2019 16:04
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Her gün kullandığımız plastik şişelerin düşündüğümüzden çok daha tehlikeli oldukları ortaya çıktı.

Masum görünüyorlar ama tehlike büyük:
Klozet kapaklarında çok daha pisler Plastik yappmonda kullanılan ve uzmanların tehlikelerine karşı uyardığı BPA adlı kimyasal yine karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmaya göre, BPA içeren yeniden doldurabilir şişeler zararlı bakterilerin üremesine ortam hazırlıyor.

Arastırma sporcular üzerinde yapıldı.
Sürekli suya ihtiyaç duydukları için yeniden doldurabilir şişeleri en çok kullanan meslek grubu sporcular. Hal böyle olunca uzmanlar araştırmalarını bu grubun kullandığı ürünler üzerinde gerçekleştirdi. Ortaya çıkan sonuçlar kelimenin tam anlamıyla korkunç! Bu sonuçlardan sonra pek çok insan şişeleriyle vedalasacak.

Santimetre başına 900 bin bakteri kolonisi
Sporcuların yeniden doldurulabilir su şişeleri üzerinde yapılan araştırmaya göre, şişelerde santimetre basina 900 bin bakteri kolonisi bulundu. Bu oran bir klozet kapağında bulunan ortalama bakteri sayısının çok üstünde işin daha korkunç tarafi bu kolonilerin %60’i insanlarda hastalıklara sebebiyet verebilecek türden. Yeniden doldurulabilen su şişeleri kelimenin tam anlamıyla büyük bir risk.

Bu tehlikelere maruz kalmamak için ne yapmak gerekiyor?
Uzmanların belirttigine göre bu tehlikeden sakınmanın yolları var. Yapılacak ilk sey, bakterilerin üresine ortam hazırladığı bilinen BPA maddesinin olmadigi şişeler kullanmak. BPA, su satılan PET şişelerde kullanılmazken, tekrar doldurulabilen şişelerde kullanılmaya devam ediyor.

Kağıt bardaklar yeniden moda olabilir
BPA içeren şişe tehlikesinden sakınmanın diğer bir yolu da tek kullanımlık kağıt bardaklara yönelmek. Kullan at ürünlerin, yeniden kullanmaya müsait ürünlerden daha az bakteri içerdigi bilinen ve sürekli tekrar edilen bir gerçek.

Çelik mataralar mantıklı bir seçenek
Uzmanların altını çizdigi bir seçenek olarak paslanmaz çelikten yapılan mataralar da alternatif arayanların hizmetinde. Kullanımı gittikçe artan çelik mataralardan tasarımıyla kalbinizi çalacak bir tane mutlaka bulacaksınız.

PET şişeleri kullanmaya devam etmek de seçenekler arasında,
Eger yukarıdaki seçeneklerden herhangi birisini kendinize yakın bulamadıysanız, günlük su ihtiyacınızı karşılamak için PET şişeleri kullanabilirsiniz. BPA içermeyen PET siseler bakteri üremesine elverisli olmadığı için sağlık açısından daha uygun. Ancak PET şişeleri geri dönüşüme atmanız gelecegimiz açısından son derece önemli.

En sağlıklı seçenegi söylemeden olmaz,
Konu su tüketimi olunca en sağlıklı seçenek su an için cam. Pek çok marka giderek daha fazla cam şişe kullanmaya başladığı için cam şişelere erişmek eskisinden daha kolay. BPA içeren plastik damacanalar yerine, evlere camdan yapılan damacanalar almak da kullanıcıların önünde duran kayda deger seçeneklerden birisi, tabii ki düzenli olarak sterilize etmek kaydıyla.

etiketlerETİKETLER
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Masum görünüyorlar ama tehlike büyük: Klozet kapaklarında çok daha pisler