e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Bilim İnsanları Yaşlanmayı Geçiktiren ve Ömrü Uzatan İçeceği Açıkladı

844 Okunma — 01 Mayıs 2021 17:48
Uzun bir yaşamın sırrı nedir ? Bilim İnsanları Araştırdı ve uzun yaşamın sırrını açıkladı! Kan Damarını temizliyor, Kalbi koruyor ve kalp krizini önlüyor, Bağışıklık Sistemi için adeta bir savaşçı görevini görüyor.
Uzun bir yaşamın sırrı nedir ? Bilim İnsanları Araştırdı ve uzun yaşamın sırrını açıkladı!
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ABD‘li bilim insanlarının belirttiklerine göre Limon pek çok derde deva oluyor. Siyah Çay ile birleştiğinde etkisini arttırarak ise ömrü uzatıyor. Türk‘leri çok sevindirecek Haber ABD‘li bilim insanlarından geldi.

Amerikalı bilim insanlarının belirttiklerine göre ömrü uzatmaya yardımcı olan bir içeceği zaten Türk’ler senelerdir içiyor. Çay‘a Limon sıkma geleneği uzun yıllardır devam ediyor. Özellikle midesinden rahatsız olan kişiler açık Çay biraz Limon katarak muazzam bir kombinasyon elde eder ve içerler.

Çoğumuzun severek tükettiği bu içecek meğer ömrü uzatıyormuş. Bazı hurafelere göre Limon bir meyve sayıldığı için siyah Çay ile tüketildiğinde içerisindeki yararlı maddelerin hiçbir faydasını alamıyoruz. Ancak ABD‘li bilim insanlarının çalışmaları herkesi şok içinde bıraktı. Çünkü Siyah Çay’a Sıkılan Limon Meğer Ölümsüz’lüğün İksiriymiş.

Yaşlılığı Geçirtirmenin Sırları, StarTR'de,

Faydaları Saymakla Bitmiyor
Çay‘ı daha etkin kılanın aslında Limon olduğunu belirten araştırmacıların, elde ettikleri bulgulara bakıldığında Limon‘un karaciğeri temizlediği kalsiyum, magnezyum, C vitamini, biyoflavonoid‘ler ve pektin gibi bileşenler ile bağışıklığa güç kattığı ve enfeksiyonalra karşı bir savaş verdiği kaydedildi. Bu sayede de ömür uzatan Limonun araştırılma sebebi ise Antik Mısırlılar’dır..

Vücudu Tertemiz Yapıyor
Express‘te çıkan bir habere göre, ABD‘li araştırmacılar, tıpta da çok ilerleme kaydedebilmiş olan Antik Mısır‘lıların Limon hakkındaki görüşlerini test etti. Antik Mısır’lıların görüşüne göre Limon zehirlere karşı oldukça tesirli. Yapılan araştırmada da Limon’un çok kuvvetli bir antibakteriyel olduğu ortaya çıktı. Yani Limon‘da çok tesirli olan antibakteriyel ve antiviral mevcut, bu sayede de bağışıklık sistemini uyaran bir yapıya sahip.

Yüzde seksen daha tesirli
Diğer bir mutlu eden konu ise Çay ve Limon‘un birleşimi ile görülen sonuç. Çay‘a Limon sıkmayı deneyen araştırmacılar, elde edilen sonuç karşısında hayretler içerisinde kaldı. Çünkü Çay‘ın etkisi ile Limon‘un faydaları katlanarak artıyordu. Biz ise senelerdir bu faydayı bilmeden Çay‘ımıza Limon sıkarak meğer ne kadar iyi bir şey yapıyormuşuz.

Türk’lerin yüzünü gülümseten habere göre Limon ve Çay bir araya geldiğinde vücut, Limon‘dan %80 oranında daha fazla antioksidan etki alıyor. Yani zehirli maddeleri normalde uzaklaştırdığından %80 daha fazla tesir gösteriyor. Bu nedenle arada sırada Limon’lu Çay içmeyi, Çayı Sade içiyorsanız arada Limon sıkmayı ihmal etmeyin.

Amerikalı Bilim İnsanları, Ömrü Uzatmanın Sırrını Buldu, Tüm Detayları StarTR'de

Ömrü Uzatıp Kan Damarını Temizleyen Besinler
Vücuda kan pompalayan ve rahatsızlandığında tüm vücudu etkileyecek olan kalp sağlığı için mutlaka erken yaşlarda önlem almak gerekiyor. Kalp sağlığını destekleyen bu gıdaları mutlaka tüketin!

Zeytinyağı
Kalp ve damar sağlığını destekleyecek bir yemek yapmak istediğiniz de ilk olarak kullanacağınız yağa dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nedenle margarin ya da benzeri doymuş yağlardansa doğal sızma zeytinyağını tercih edin. Zeytinyağı, yüksek antioksidan’lar içerdiği için tansiyon hastalıklarının önüne geçerken kalbi de koruyor. Düzenli zeytinyağı tüketimi kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma tehlikesini yüzde elliye kadar düşürebildiği gözlemlendi.

Fesleğen
Kokusu işle mest eden fesleğeni de salatalar ya da pişmiş olan yemeklerinizin üzerine katmayı sakın ihmal etmeyin. Doktorlar, fesleğenin çayını öneriyorlar. Kurutulmuş fesleğeni düzenli olarak çay şeklinde tüketmek ilk olarak akciğer ve karaciğerleri temizlerken bu organları toksiklerden arındırmaktadır. Bunu yaparken kanı da temizleyen fesleğen mutlaka evinize alın.

Yeşil ÇAY
Strese karşı etki eden ve çok güçlü bir antioksidan olan yeşil çay da kalp ve damar sağlığını destekliyor. Yeşil çay içerisinde bulunan antioksidanlar nedeniyle günde bir bardak mutlaka tüketilmelidir.

Yulaf
Öğle yemeklerinde mutlaka yulaf tüketin. Yulaf içeriğindeki lifler sayesinde kalp ve damar yollarını arındırmaktadır.
Kolesterolün düşmesine yardımcı olan yulaf, sağlığa çok faydalıdır.

Tarçın
Yulafı süslemek için bir yandan üzerine tarçın da katabilirsiniz. Kan şekerini düşüren tarçın sayesinde kan damarlarındaki tıkanıklık tehlikesinin önüne geçebilirsiniz. Günde bir çay kaşığı kadar tarçın tüketmek ve damar yollarındaki olası rahatsızlık riskini yüzde yirmi altıya kadar azaltmaktadır.

Badem ve Nar
Badem de doymamış yağ, antioksidan ve lif içeriği ile damar ve kalp dostudur. Yüksek antioksidan içeren diğer bir meyve de nardır. Nar, damarlara yaptığı harka etki ile biliniyor. Nar düzenli tüketildiğinde damarları uzun ömürlü ve aktif çalıştırmaktadır. Hatta nar için uzun yaşamın sırrı olan meyve de denmektedir.

Hücreleri Yenileyip Vücudu Koruyan Besinler
Ne kadar yaşayacağımızı bilemeyiz ama sağlıklı beslenirsek yaşlanmayı durdurabilir aynı zamanda uzun yaşayabiliriz. Yediğimiz içtiğimiz yiyecekle sağlığımız için büyük önem taşır.
Sağlık‘lı bir beden aynı zamanda uzun yaşamın ilk anahtarıdır.

Spor yapmadan düzenli beslenmeden ve sağlıklı yiyecekler tüketmeden yaşamımızı uzun tutmamız ve sağlıklı bir yaşlılık sürmemiz mümkün değildir. Hastane hastane koşmamak için o yüzden yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor: Yapılan araştırmalar sonrası, Uzmanlar yaşlanmanın belirtisi olan cilt kırışması, hareketsizlik, güçsüzlük ve bellek zayıflamasının sorumlusunun, vücuttaki antioksidan etkili bazı kimyasal maddelerin yetersizliği olduğunu ifade etti. İşte o besinler.

Soğan
Özellikle kırmızı soğan güçlü bir sağlık koruyucusudur. Kansere karşı önemli bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin besinlerden biridir. Soğanın enfeksiyonlardan koruma gücü de vardır.

Avokado
Avokado Çok güçlü bir antioksidan olan glutatyonun en iyi kaynaklarından biridir. Yağ bakımından zengin olması bir kusur gibi görülse de aslında avokado yağının önemli bir kısmı tekli doymamış zararsız yağlardır.

Domates
Domates Yaşlıların bedensel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkili bir antioksidan olan likopenin en zengin kaynağıdır. Likopen kanser riskini azaltır, damarlarınızı korur, cildinizi ve belleğinizi destekler.

Üzüm
Üzüm Özellikle çok güçlü antioksidanlar olan oligomerik poantosiyanidin’lerin güvenilir kaynağıdır. Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin ortalama 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir. Özellikle siyah üzümden yararlanın.

Brokoli ve Brüksel Lahanası
İhtiva ettiği sulforafan ile anti-aging yiyecekleri arasındaki yerini üst sıralarda yaz aylarında da muhafaza etmektedir.
Brokoli, Ayrıca C Vitamini, Betakaroten, Glutatyon ve Lutein gibi Anti-Oksidan‘larla da Tıka Basa Doludur.

Antosiyanler
Antosiyaninler, bağlı olarak kırmızı, mor, mavi veya siyah görünebilen suda çözünür koful pigmentlerdir. Antosiyanin bakımından zengin besin bitkileri arasında yaban mersini, ahududu, siyah pirinç, kırmızı lahana, patlıcan, böğürtlen, üzüm, mürdün eriği, pancar, kırmızı tup, ve yanı sıra Soya Fasulyesi bulunur.
Antosiyanin KırmızıMor renkli sebze ve meyvelerde, ayrıca tüm mor çiçeklerde sonbaharda görülen morumsu yapraklı ağaçlarda bulunan renk verici bir maddedir.

Çilek, Kiraz, Vişne, Anyosiyanin İçeren Meyvelerdir.

Şeftali ve Kayısı
Şeftali ve Kayısının Potasyum deposu besinleridir. Ayrıca C vitamini ve çok sayıda flavonoid ihtiva eder, zengin lif ve betakaroten içerikleriyle çok yararlı yaz meyveleridir.

Erik
Erik Yüksek anti-oksidan kapasitesi yanında detoks yapıcı gücüyle de önemli bir anti-aging besindir.

Karpuz
Hem likopen, hem’de vitamin ve mineral açısından zengin, anti-oksidan kapasitesi yüksek bir yaz meyvesi’dir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Bilim İnsanları Yaşlanmayı Geçiktiren ve Ömrü Uzatan İçeceği Açıkladı