e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

BIS: “Facebook’un çıkartacağı kripto para, bankalar için riskli”

495 Okunma — 24 Haziran 2019 18:41
avatar

Sedef

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda, büyük teknoloji şirketlerinin çıkartacağı finansal hizmetlerin doğuracağı riskler yer aldı.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Facebook, Google ve Amazon gibi büyük teknoloji firmaları tarafından teklif edilmeye hazır bulunan finansal hizmetlerin bankacılık sektörü için yeni riskler yaratabileceği konusunda uyardı.

İsviçre merkezli uluslararası bir finans kurumu olan BIS, 23 Haziran’da, kendi finansal tutumunu açıklayan bir rapor yayınladı.

BIS, Facebook’un yeni duyurduğu kripto para birimi olan Libra’nın risklerinden bahsetti. Uluslararası Ödemeler Bankası, büyük teknoloji şirketlerinin verimlilik kazanımları getirebileceğini ve finansal katılımı artırabileceklerini söylerken, düzenleyiciler de dahil herkesi yeni ve karmaşık riskleri azaltmak için harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

BIS’e göre, büyük teknoloji firmalarının geniş kullanıcı tabanı, kullanıcı verilerine erişimleri ve çok yönlü iş modelleri, finansal hizmetler endüstrisini hızla değiştirme potansiyeline sahip. Düşük maliyetli yapı işletmeleri, ölçeklenebilir ve geniş çapta ziyaret edilen platformlarının ağ yapısı, temelde yer alan topluluklara finansal katılımı desteklemeye yardımcı olabilir.

BIS, “Fayda sağlayan özellikler de, piyasa gücü ile ilgili yeni riskler ve maliyetler oluşturma potansiyeline sahip.” uyarısında bulundu.

BIS, büyük teknoloji firmalarının, finansal hizmetler ortamına yönelik riskler getirdiğini iddia ediyor.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

BIS: “Facebook’un çıkartacağı kripto para, bankalar için riskli”