e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Günümüzün Problemi Erken Boşalma

635 Okunma — 26 Haziran 2019 20:34
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Erkeklerde olan ‘denetimsiz boşalma’ ve cinsel sorunlar hala tabu. Çiftler cinsel problemler üzerine konuşmak istemiyor. Bu problemden kaynaklı profesyonel destek alan insan sayısı çok az. Ve bu durum bir utanç sebebi olarak görülüyor. Bu durum kişiden kişiye ve çiftten çifte değişebiliyor.

Erken boşalma tam anlamıyla nedir?

Erken Boşalma (denetimsiz boşalma); erkeğin cinsel birleşme olmadan önce veya cinsel birlikteliğin olduğu sırada ‘kontrolsüz’ olarak erken boşalma durumunun gerçekleşmesidir.

Cinsel birleşme sırasında bu durum üç dakikanın altında olur ise erken boşalma olarak tanımlanmaktadır. Fakat bu durum bir dakikanın altında ise ağır erken boşalma olarak adlandırırız.

Erken boşalmanın sebepleri

Erken boşlamanın sebepleri hem biyolojik hem psikolojik olabilir. Ama büyük oranda bu durum psikolojiktir. Ve cinsel terapiler ile çözüme kavuşturulabilmektedir. Bu problemi olanlara önerimiz partneri ile birlikte seanslara gelinmesidir.

Kişinin herhangi bir partneri bulunmuyor ise erken boşalmaya neden olan olumsuz düşüncelerini geçmişe yönelik bilinçdışı olarak EMDR Terapisi ile çözüme kavuşturulabilir. Erken boşalma cinsel terapiler ile kolayca çözülebilen bir problemdir. Fakat sebebinin kapsamlı bir şekilde öğrenilmesi gerekir.

Erken boşalma sadece erkekten kaynaklanan bir problem olmayabilir. Bu durum partnerden de kaynaklı olabilir. Aynı zamanda erkeğin aceleci olmasından da kaynaklı olabilir. Bu durumun bir utanç sebebi olarak görülmemesi gerekir. Ve böyle bir problem yaşıyor iseniz bu durum cinsel terapilerle çözüme kavuşturulabilmektedir. Bu durum işin içinden çıkılmaz bir hal almadan kabul edilmeli ve çözüm için bir uzmandan yardım alınmalı. Sağlıklı bir cinsel yaşam sürmeyi herkes ister. Ve herkesin hakkıdır.

Aile Danışmanı ve Cinsel Terapist Psikolog M. Berk Karaoğlu

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Günümüzün Problemi Erken Boşalma