e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Son Dakika! Aksaray’da 9’u Çinli, 12 kişi Corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

923 Okunma — 27 Ocak 2020 22:40
Aksaray'ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü'nde doğal gaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçide baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü. Rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 Çinli işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Şu ana kadar kesin Corona virüsü tanısı olan bir hastamız olmadı" dedi.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Corona virüsü şüphesi nedeniyle hastalanan 2 işçinin yanı sıra diğer 7 Çinli işçi ile bu işçilerin tesislere ulaşımını sağlayan tur şirketindeki 3 kişi tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp, acil serviste tedbir amaçlı müşahede altına alındı.

Hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldı.
Sağlık Müdürlüğü yetkileri gerekli gerekli tahlil ve incelemelerin yapıldığını belirtti.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: TEDBİR AMAÇLI
Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü 9’u Çinli işçi 3’ü Türk 12 kişinin ‘Corona virüsü’ şüphesiyle tedbir amaçlı müşahede altına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tetkikler için numunelerin aldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

Saat 16.15 sıralarında Sultanhanı Entegre Sağlık Merkezi Acil Servisine başvuran 9 Çin vatandaşı bir hafta içeresinde Çin’den Türkiye’ye seyahat öyküsü olması nedeniyle Corona Virüs olası vakası şüphesi açısından gerekli önlemler alınarak; tanı konulması halinde tedavilerinin yapılması amacıyla 112 Acil Hizmetleri Personeli tarafından korunaklı ve izole bir şekilde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli sağlanmıştır.

Aynı süreçte 3 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakın temasta bulunmaları nedeniyle gerekli muayeneler yapılıp ilgili tetkikler açısından numuneleri alınmıştır. Kişiler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altında tutulmaktadır.

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA
“Şu ana kadar kesin Corona virüsü tanısı olan bir hastamız olmadı” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray’daki olayla ilgili alınan numunenin sonucunun henüz çıkmadığını belirtti.

Bakan Koca, Aksaray’daki hastanın durumunun iyi olduğunun da altını çizerek Çin’den gelmesinden dolayı şüphelenildiğini söyledi.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Son Dakika! Aksaray’da 9’u Çinli, 12 kişi Corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.