e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Chrome, videolardaki rahatsız edici reklamları engelleyecek

540 Okunma — 06 Şubat 2020 19:29
Video izlerken ekranın önemli bir kısmını kapatan veya beklenmedik bir anda ekrana gelerek dikkati dağıtan reklamlar bundan böylece Chrome tarayıcısı tarafından engellenecek. İnternet dünyasının ana gelir kaynağı reklamlar olmaya başladıktan bu yana reklamsız bir site bulmak mümkün değil. Bazı siteler artık sadece reklamdan ibaret hale gelmeye başladı. Google rahatsız edici reklamlar konusunda önemli bir adım atıyor.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Geçtiğimiz yıllarda internet firmalarının rahatsız edici reklam tiplerini önlemek amacıyla Coalition for Better Ads adıyla bir girişim kurduğuna şahit olmuştuk. Ağırlıklı olarak metin ve görsel reklamların rahatsız edici olmaması için rehberler yayınlayan girişim video tarafına da el atmıştı.

Yayınlanan rehberlere göre videolarda gösterilen rahatsız edici reklamlar üç grupta toplanıyor. İLk grupta videonun başında çıkan, 31 saniyeden uzun süren ve ilk 5 saniye geçilemeyen reklamlar var. İkinci grupta videonun ortasında çıkarak rahatsız eden reklamlar var. Son grupta ise ekranın bir kısmını kaplayan metin veya görsel reklamlar var.

Google girişimin rehberlerine uyum sağlayabilmek adına Chrome tarayıcısına bir eklenti yerleştirmişti. Bugüne kadar standartların tanımladığı reklam tiplerini engellemeye çalışan eklenti artık bu 3 video reklamları türünü de engelleyecek.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Ağustos 2020 tarihinden itibaren bu üç kategoriye giren reklamlar Chrome tarayıcısı içerisinde engellenecek. Ayrıca YouTube gibi firmanın kendi sitelerinde de bu optimizasyon başlamış durumda. Aynı tarihte rahatsız edici reklam tanımına giren herhangi bir reklam türü yayınlanmayacak

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Chrome, videolardaki rahatsız edici reklamları engelleyecek