e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Elon Musk, Tesla Gigafactory, Teksas’ta açılabilir.

668 Okunma — 06 Şubat 2020 19:24
"Elon Musk, Twitter'da düzenlediği bir anketle, şirketin Gigafactory olarak adlandırılan üretim tesislerinden bir sonrakini Teksas eyaletinde açmayı planladığını ortaya koydu. Tüm dünyayı elektrikli ulaşıma dönüştürmek için çok fazla sayıda pil ve elektrikli araca ihtiyaç var ve Tesla bu işe en büyük katkıyı vermek için çalışmalarına son hız devam ediyor.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Tesla Gigafactory’ler yayılmaya devam ediyor
Elektrikli araç şirketi Tesla’nın patronu Elon Musk, ütopik olarak değerlendirilmesi mümkün olan bu iş için 100 Gigafactory‘nin yeterli olacağını belirtmişti. Görünüşe bakılırsa Musk, tüm bu elektrikli araç ve pil fabrikalarını kendisi inşa etmeyi planlıyor. Zira milyarder girişimcinin düzenlediği yeni bir Twitter anketinin, Teksas‘ta Gigafactory inşa etme planlarına işaret ettiğini söylemek mümkün.

Yeni Tesla Gigafactory için Teksas eyaletinin seçilme nedeni olarak ise bu bölgedeki bol güneş ve rüzgar kaynaklarından yararlanma isteği olarak gösterilmiş. Öte yandan şirketin daha önceki tecrübelerine dayanarak Tesla Gigafactory’leri artık yüzde 65 daha ucuza inşa ettiği de hesaba katılarak, çok fazla borç ve nakit çıkışı yapmadan, Tesla üretim tesislerinin dünya genelinde daha hızlı yayılacağı ifade ediliyor.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Elon Musk, Tesla Gigafactory, Teksas’ta açılabilir.