e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Corona virüs kaç derecede ölüyor? Corona virüs bitecek mi? Nereden nasıl yayıldı

711 Okunma — 14 Mart 2020 00:36
Çin, Wuhan'da ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs binlerce insanı etkilemeye devam ediyor. Son olarak ülkemizde de görülen virüsün kaç derecede öldüğü merak ediliyor. Ekonomiyi olumsuz etkileyen corona virüsünün ne zaman biteceği, virüsten korunmak için neler yapılması gerektiği ile ilgili detaylar haberimizde.
Tüm Dünyaya Yayılan Corona Virüs Nedir?
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Tüm Dünyaya Yayılan Corona Virüs Nedir? Corona virüs, kuluçka döneminde bile kendini belli etmeyen ve aşısı henüz bulunmayan, pandemi ilan edilen bir virüstür.

Normal grip etkilerine sahip olan corona virüs ilk hafta normal grip gibi devam ederken, ikinci hafta ağırlaşmaya başlıyor. Her grip vakası corona değildir. Ancak yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile sağlık kuruluşlarına giderken mutlaka maske takılması gerekmektedir.

Sağlık kuruluşları hastadan numune almakta ve corona testi yapmaktadır. Enfeksiyon kapan hastaların mutlaka 14 gün süreyle kendilerini izole etmesi gerekiyor. Bu kişiler dış dünya ile irtibatı kesmeli ve herhangi biriyle yakın temasta bulunmamalıdır.

Şüpheli olan kişilerin bu süreç içerisinde evden çıkmaması öneriliyor. İşte Corona Virüsün Biteceği Tarih! Corona virüsü ile ilgili uzmanlar virüsün sıcak hava ile birlikte etkisinin azalacağını söylüyor. Dışarıdan gelen kişiler elbiselerini 60 derecede yıkamalı ve 1.30 saat elbiselerini havalandırmalıdır.

Virüs güneş gördükçe etkisini kaybetmektedir. Virüsün 26 derece sıcaklıkta öldüğü ve bu nedenle yaz aylarında etkisini yitireceği ülkemizden gideceği söyleniyor. Bazı uzmanlar virüs ile ilgili 2021 yılında dünyanın %70 oranına bulaşacağını söyledi. Bu durum büyük tartışma konusu oldu.

En Önemli Korunma Yolu El Hijyeni! Tüm dünya corona virüsü ile mücadele içerisine girdi. Bu virüsün yayılmaması için alınması gereken en önemli önlem el hijyeni. Uzmanlar bol sabun ile ellerin sık sık yıkanması gerektiğini devamlı hatırlatıyor.

Tabiî ki sadece el hijyeni ile virüsten korunmak mümkün değil. Herkesin bu kurala uyması gerekiyor. Yemeklerden önce ve sonra mutlaka el yıkanmalıdır. Sık kullanılan eşyalara dokunulduktan sonra mutlaka el yıkanmalıdır.

Bu temizlik alışkanlığı sayesinde virüsün etkisi kırılacaktır. Ayrıca maske kullanımı, el dezenfektan kullanımı ve kolonya kullanımı da virüsün etkisini düşürmektedir. Kolonya içerisinde alkol bulundurduğu için etkili bir madde.

Bu nedenle virüsün etkisini yitirdiği söyleniyor. Kolonya dükkanları bu haberlerden sonra bir günde çok sayıda kolonya satışına başladı ve dükkanın önünde uzun kuyruklar oluştu. Dükkan sahipleri bir günde 6.5 ton kolonya satıldığını ve bu oranın 4 aylık bir satış oranı olduğunu söyledi. Virüsten korunmak için kalabalık ortamlara girmemek ve sık sık elleri yıkamak gerekiyor.

Kolonyaların özellikle 70- 80 derecelik olması daha da etkili olmasını sağlıyor. Bir süre tokalaşmamız, el sıkışmamamız ve öpüşmememiz gerekiyor. İnsanlarla olabildiğince mesafeli şekilde durmamız ve hapşırırken veya öksürürken ellerimizin içine değil kolumuza hapşırıp, öksürmemiz gerekiyor. Virüsten korunmanın en etkili yolları bunlardır.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Corona virüs kaç derecede ölüyor? Corona virüs bitecek mi? Nereden nasıl yayıldı