e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Güvenli Bisiklet Sürüşü Nasıl Olmalı?

765 Okunma — 13 Nisan 2019 15:21
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bisiklet sürmenin en önemli şartı güvenlik. Bu noktada sürücülerin dikkate alması gereken birçok husus bulunmakta. Şehir içi trafikte, dağ ve patika gibi yollarda ve uzun bisiklet turlarında güvenli sürüşü sağlamak ve koruyucu bisiklet ekipmanları kullanmanın önemi büyük. Bunların yanı sıra sürüş esnasında doğru bakış, bisikletin teknik bakımları da güvenli ve doğru bisiklet sürüşü için gerekli koşullardan sadece birkaçı…

Güvenli bir sürüş için ilk önce doğru bisiklet tercih edilmeli. Kullanım amacını belirlemek lazm. İnsanların en büyük hatası burada. Önce görsele bakarak beğendikleri bisikleti kullanmaya çalışıyorlar. Bu doğru bir seçim değil. Kullanım amaçları çok önemli. Onroad, offroad, cadde tipi… o kadar çok etken var ki. Üzerindeki aksamlar ona göre değişiyor. Bunların iyi belirlenmesi gerekiyor.

Doğru bakış ve bisikletin bakımı en önemli konu

Güvenli bisiklet kullanmanın olmazsa olmazı doğru bakış. Bakışın kesinlikle hedefte olması gerekiyor. Örneğin önünüzde bir araba park etmiş durumda. Onun içini görmek zorundayız. Güvenlik balonu oluşturacak şekilde uzaklaşmamız gerekiyor. İkinci önemli konu ise bisikletlerin bakımları. O kadar önemli ki bazen bir lastiğin havasının sönük olması kazaya sebebiyet veriyor. Bunları ihmal ediyoruz. Sadece dış görüntü değil teknik anlamda da bisikletlerin sürekli kontrolden geçmesi gerekiyor.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Güvenli Bisiklet Sürüşü Nasıl Olmalı?