e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

ÇörekOtu Yağının Faydaları Nelerdir

1131 Okunma — 24 Mart 2020 15:02
Sağlık açısından her derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor.
İşte özellikle zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği çörek otu yağının faydaları ve kullanım alanları.
çörek otu yağın faydaları nelerdir.
avatar

StarTR

  • e 1

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çörekotu yağı, Güneybatı Asya’ya özgü bir bitki olan Nigella sativa tohumlarından elde edilir.
Bitki teknik olarak Buttercup ailesinin bir üyesidir ve küçük, siyah, hilal şeklinde tohumlara sahiptir.

Pek çok Sağlık sorununa iyi gelen bu şifalı bitki hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Çörekotu üzerine en çok bilimsel araştırma yapılan bitkilerden biridir. Türk mutfağında da sık kullanılan çörek otu ve yağının vücuttaki pek çok sisteme önemli yararları bulunuyor.

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI NELER ?
Çörek otu yağı saç dökülmesini en aza indirger ve hatta tamamen engeller.
Eğer saç hücreleriniz tamamen ölmediyse, çörek otu yağı yeni saç çıkarmaya yardımcı olur.

Çörekotu yağının saçlarda beyazlamayı önlediği de bilinmektedir. saçları ince telli olanların saçlarının güçlenmesine ve kopmalara karşı kuvvet kazandırmaya yardımcı olan bir yağ olan, Çörekotu yağı aynı zamanda kaşınan saç diplerine sürüldüğünde de kaşıntıyı keser.

Çörekotu ve çörek otu yağının sayısız faydası yanında, özellikle hanımların hoşuna gidecek bir faydası daha var ki, o da kilo vermeye yardımcı olması. Mide bulantısı ve mide ağrıları için yarım tatlı kaşığı taze zencefil suyu ile yarım tatlı kaşığı Çörekotu yağını karıştırıp günde iki kez içebilirsiniz.

Bronşit ve öksürüğe iyi gelir, Özellikle kış hastalıkları olan nezle, grip için etkilidir. Çörekotu yağının düz kasları gevşetici özelliği nedeniyle pek çok durumda antispazmodik olarak etki gösterdiği bilinmektedir.

Çörek otunda bulunan “thymoquinone” adlı bileşen en ölümcül beyin kanseri türlerinden biri olan “Glioblastoma” nedeniyle gerçekleşen hücre ölümünü yavaşlatıyor.

Çörekotu aynı zamanda kurşun zehirlenmesine bağlı olarak beyinde meydana gelen hasarın azaltılması ve geri döndürülmesine yardımcı oluyor. Kalp sağlığını koruyucu etkisi çörekotunun faydaları arasındadır. Çörekotu içinde bulunan timokinon ‘un kalp rahatsızlıklarına yol açan homosistein oranını düşürdüğü gözlenlenmiştir.



çörek otu yağın kullanımı hakkıda bilgiler.

ÇÖREK OTU YAĞI NASIL KULLANILIR ?
İştahı azaltarak, karaciğeri temizleyip sindirimi çabuklaştırarak ve yağlayıcı özelliğiyle bağırsakları kayganlaştırıp müshil etkisi göstererek kilo verilmesine de yardımcı olan çörek otu yağını, kahvaltı ve tüm öğünlerden yaklaşık 1 saat önce 1 bardak su ve 1 çay kaşığı ölçüsünde alabilirsiniz.

Kullanacağınız Çörekotu yağı soğuk sıkım ve saf olmalı. Yemeklerden önce alacağınız 1 çay kaşığıÇörekotu yağının iştahınızı azalttığını ve daha çabuk doyma hissi sağladığını göreceksiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

ÇörekOtu Yağının Faydaları Nelerdir