e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Kıpır Kıpır Alaçatı

500 Okunma — 13 Nisan 2019 15:02
Kıpır Kıpır Alaçatı
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ot festivalinin kapıda olduğu şu günlerde sokaklar kıpır kıpır. Dükkanlar bakımda, oteller açılışa az kala son dokunuşlara ev sahipliği yapıyor, sokaklar tertemiz, insanlar güler yüzlü ve yüksek pozitif enerjisi ile Alaçatı tam takım yaza hazır ve heyecanla ziyaretçilerini bekliyor.

Kiminle konuşsanız samimi, içten ve doğal. Sizi gerçekten keyifle karşıladıklarını ve orada olmanızdan ne kadar memnun olduklarını gittiğiniz ilk andan ayrıldığınız ana kadar hissediyorsunuz. Uzun yıllardır orada yaz kış ikamet eden yerli halkın bu şirin kasaba ruhuna olumlu etkilerini açıkça görüyorsunuz. İşletme sahiplerinin ve sonradan oraya taşınanların çok kıymet verdiği, saygı duyduğu bu değerli Alaçatı sakinlerinin, evlerinin önünü, bahçelerini ve sokaklarını sevgi ile görücüye çıkartmalarına hayran kalıyorsunuz. Herkes bir bütün, bir kocaman kalp olmuş.

İşletmeler birbirlerini kötülemek yerine, ‘komşumuz’ diye bahsettikleri diğer işletmelerin farklı özelliklerini, iyi oldukları detayları açıkça sizinle paylaşıyorlar. Bir yerde bir şeyler yiyip içtiğinizde ‘bir an önce bitirse de yenisini sipariş etse’ ya da ‘bir kahve için oturacağına kalkıp gitse daha iyi’ hissi uyandıran yaklaşımlarla karşılaşmadan rahat rahat oturup keyif yapabiliyorsunuz. Hizmet sektörüne yakışan çalışanlar her yerde karşınıza çıkıyor ve işlerini aşkla yapıyor olmaları gözünüzden kaçmıyor.

Hava zaten mis. İnsana yaşam enerjisi veren güneş size devamlı gülümsüyor. Sizin de ruhunuz dans ediyor. Rüzgar zaten Alaçatı’nın olmazsa olmazı. An itibari ile biraz sert esiyor olsa da cayır cayır yanan yaz günlerinde tatil için en çok tercih edilen yerlerin başında gelmesinin ana sebeplerinden biri.

Dikkatimi çeken bir diğer nokta da (ki benim için oldukça önemli bir konu) sokak hayvanlarının sevgi ile bakılıyor olması. Hem evcil hem de bakımlılar. Birbirleri ile ahenk içinde keyifle yaşıyorlar ve insanların onlara gösterdikleri ilgi, sevgi ve merhametten kaynaklanan rahatlıkları yüzünüzde kocaman gülümsemelere sebep oluyor. Yolda yürürken yanınıza gele n bir köpekle sokaklarda birlikte gezip otel kapısında bir sonraki yürüyüş için buluşmak üzere selamlaşıp ayrılabiliyorsunuz.

Güzellikler kasabası Alaçatı’ya giderseniz, Dünya standartlarında hizmet veren deniz mahsulleri restoranında mutlaka yemek yiyin. Pastanesinde tatlı kahve seansları düzenleyin. Kafelerinde keyif yapın, kitap okuyun, bir şeyler atıştırın. Mutlaka pazara gidin, çok keyifli. Yürüyüşe çıkın. Sokaklarda fotoğraf çekin. Değişik restoranlarda farklı mutfakların lezzetlerini deneyimleyin. Sevdiklerinizle muhteşem anılara yelken açın. Sevgi ve huzurla kalplerinizi gülümsetin. Tabi bir de dondurma yiyin! Tatlı yiyip, tatlı tatlı tatil yapın.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kıpır Kıpır Alaçatı