e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Samsung, OLED ekran siparişlerini düşük tutan Apple’dan telafi bekliyor

504 Okunma — 23 Haziran 2019 01:59
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, minimum OLED ekran siparişlerini karşılamadığı gerekçesiyle Apple’dan bu durumu telafi etmesini istedi. İşte iki şirket arasındaki anlaşmazlığın detayları.

Samsung, Apple’ın iPhone modelleri için yeterinceOLED ekran almadığıgerekçesiyle şirketin ceza ödemesini ve üretim hedeflerinden kaynaklanan kayıplarını telafi etmesini istiyor. ZiraApple, iPhone modellerinde kullandığı OLED ekranlarıSamsung Displayşirketinden tedarik etmekte.

Samsung zararının karşılanmasını istiyor
Samsung Display, dünyadaki OLED ekranlarınyüzde 40’ını üreten, dünyanın en büyük OLED üreticisi konumunda. Apple OLED ekranlı ilk telefonu olaniPhone X‘i piyasaya sürdüğünde, bu cihazın ekranlarını Samsung’dan almak zorunda kaldı. Samsung Display, iPhone X’in başarılı satış rakamlarına rağmen, Apple’ınminimum OLED siparişgereksinimlerini karşılamadığını iddia ediyor.




Kore medyasında çıkan haberlere göre, Samsung Display’in kazançları 2017’de4.9 milyar dolardan, 2018’de2.3 milyar dolaradüşmüş durumda. Sızan bilgilere göre iki dev şirketin yetkilileri, sorunuçözmek umuduylabirkaç kez buluştu ama net bir karar alamadılar. Sektörde birparça tedarikçisinin, az sipariş verdiği gerekçesi ile bir başka şirketicezalandırmasınadir görülen bir durum olarak açıklanıyor. Teknolojiye yön veren bu iki şirketin nasıl birçözüm yolu bulacaklarıise merak konusu.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Samsung, OLED ekran siparişlerini düşük tutan Apple’dan telafi bekliyor