e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Kadınlar İçin En Uygun Saç Ekimi Tekniği: DHI

532 Okunma — 26 Haziran 2019 16:15
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

DHI (Direct Hair Implant), saç köklerinin tek tek alınıp direkt ekildiği bir tekniktir. Bu tekniğin sağladığı en büyük avantaj saç ekimi sırasında dikiş ve kesi işlemi yapılmasına gerek olmamasıdır. Bu sayede en çok korkulan iz kalma riski de ortadan kalkar.

Kafa derisinde saç dökülme en çok tepe ve yan bölgelerde ortaya çıkar. Kafanın arka kısmı özellikle erkeklerde testosterona duyarlı bölge olduğu için kolay dökülmez. Bazı durumlarda farklı hastalıklar nedeni ile bu kısımda da saç dökülebilir. Bu nedenle saç ekimi işlemlerinde donör yani alıcı bölge olarak arka kısım kullanılır.

DHI saç ekim tekniğinde özel uçlu aletler kullanılır. Donör bölgeden alınan sağlıklı saç kökleri kanal ya da kök açılmasına gerek olmadan direkt dökülen kısımlara eklenir. Ekilecek kısımda herhangi bir kök ya da kanal açılmaması saç köklerinin daha sık aralıklarla ekilmesini sağlar. Bu sayede daha yoğun saç ekim işlemi yapılabiliyor, böylece daha doğal bir görünüm sağlanabiliyor. Saç ekimi işleminde ekilen saçların hepsi tutunmaz. DHI tekniğinde alınan greftler hiç bekletilmeden direkt ekildiği için canlılıklarını kaybetmez. Böylece tutunan saç köklerinin oranı da diğer tekniklere göre daha fazla olur.

DHI tekniğinde kişiye özel tasarım

DHI saç ekimi tekniğinde kişiye özel tasarım yapılır. Günümüzde 3D simülasyon tasarım cihazıyla yapılan saç tasarımıyla saçınızın ekim işleminden sonraki halini de 3 boyutlu görüntüleriniz üzerinden görebilirsiniz. Saç ekim tasarımında çok önemli olan ön saç çizgisi bu cihaz sayesinde rahatlıkla çizilebilir. Ayrıca DHI tekniğinin sunduğu direkt ekim imkanıyla alınan saç köklerinin yönü de daha doğru belirlenir. İnce uçlu iğneler yardımı ile açılan küçük kanallar sayesinde saçın doğal çıkış yönü korunabiliyor. Saç köklerinin doğal saçla uyumlu olacak şekilde ekilmesi saçın şekillendirilebilmesi ve doğal görünüm için çok önemlidir.

Sizin de saçınız seyreldiyse, saçların kazınmasından ve kafa derisinde açılan kanallar nedeni ile oluşan yaralardan çekiniyorsanız. Ve bu yüzden saç ekimi işleminden uzak duruyorsanız, DHI saç ekimi tekniği tam size göre. Unutmayın, eskisi gibi doğal ve gür saçlara kavuşmak hiç de hayal değil.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yayın tarihi: 25.06.2019

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Kadınlar İçin En Uygun Saç Ekimi Tekniği: DHI