e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Cenevre Otomobil Fuarı iptal oldu: Peki yeni modeller nasıl tanıtılacak?

591 Okunma — 01 Mart 2020 16:01
2020 Cenevre Otomobil Fuarı'nın koronavirüs sebebiyle iptal edilmesinin ardından gözler aylardır organizasyona hazırlanan markalara çevrildi. Peki markalar yeni modellerini nasıl tanıtacak?
2020 Cenevre Otomobil Fuarı'nın koronavirüs sebebiyle iptal edildi | startr haber
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İlk koronavirüs vakasının geçtiğimiz salı günü görüldüğü İsviçre’de, bin kişinin üzerindeki toplu etkinlikler ani bir kararla yasaklandı. Böylece 2020 Cenevre Otomobil Fuarı da diğer dev etkinlikler gibi koronavirüsten nasibini almış oldu. Peki markalar yeni model ve konsept tanıtımlarını nasıl yapacak?

Her yıl mart ayının ilk haftasında başlayıp ortasına kadar devam eden Cenevre Otomobil Fuarı, sektörün en önemli etkinliklerinden biri. Dolayısıyla Avrupa’nın hatta dünyanın önde gelen üreticileri yeni model ve konsept çalışmalarını sergileyeceği etkinlik için aylardır hazırlık içerisindeydi. Fuarın iptal edilmesinin ardından markalardan konuyla ilgili açıklamalar gelmeye başladı.

Renault Grubu

Fuarın en önemli katılımcılarından biri olan Renault, organizasyonun iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklamayla tanıtımları internet üzerinden yapacağını duyurdu. Fransız üreticinin Morphoz adını verdiği elektrikli araç konsepti, dijital ilk gösterimini 2 Mart tarihinde saat 11.00’da gerçekleştirecek. Yeni Clio, Captur ve Megane Estane modellerinin detayları da 11.30’da paylaşılacak.

Dacia’nın “piyasadaki en erişilebilir elektrikli şehir aracı” iddiasıyla gelen yeni elektrikli otomobil konsepti de 3 Mart tarihinde saat 10.15’te yine internet üzerinden tanıtılacak. Alpine ise sürprizlerini aynı gün saat 13.30’da kendi Youtube kanalı üzerinden tanıtacak.


Cenevre Otomobil Fuarı iptal oldu: Peki yeni modeller nasıl tanıtılacak?

Mercedes-Benz

90. Cenevre Otomobil Fuarı’nda makyajlı E Serisi’nin yanı sıra Marco Polo ve Vision AVTR gibi çalışmalarını sergilemeyi planlayan Mercedes-Benz de dijital gösterimi tercih edenlerden. Alman üretici, iptalin ardından yaptığı açıklama ile fuarda sergilemeyi planladığı tüm modellerin tanıtımını internet üzerinden canlı yayınla yapacağını duyurdu. Mercedes’in dijital basın konferansı 3 Mart’ta saat 10.45’te başlayacak.

BMW ve Audi

BMW’nin Cenevre’de görücüye çıkarmayı hedeflediği elektrikli Concept i4 de 3 Mart tarihinde saat 10.45’te internet üzerinden tanıtılacak. Bir diğer Alman otomotiv devi Audi de yeni A3 Sportback ve e-Tron S modellerini dijital lansmanla görücüye çıkaracak.

PSA ve FCA

Cenevre’nin iptal edilmesinin ardından tanıtım için farklı yollar arayan markalar da yok değil. Örneğin PSA Grubu’nun (Peugeot, Citroen, Opel, DS) Paris’e yakın bir lokasyonda geniş bir alan arayışında olduğu öğrenildi. FCA’nın da yeni Fiat 500’ün tanıtımı için dijital lansmandan farklı bir yol aradığı söyleniyor.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Cenevre Otomobil Fuarı iptal oldu: Peki yeni modeller nasıl tanıtılacak?