e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Çin kedi ve köpek eti yemeyi yasaklıyor

593 Okunma — 13 Mart 2020 23:53
Corona virüs etkisi altındaki Çin kedi ve köpek eti yeme konusunda yasak kararı aldı. Ülkede hastalıkların daha çok hayvanlardan insanlara geçtiği biliniyor. İşte Çin ile ilgili önemli haberimizin detayları.
çin kedi ve köpek eti yemeyi yasakladı.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çin görülen ve kısa sürede bütün dünyaya yayılan Corona virüsü (COVID-19) tüm etkisiyle devam ediyor. Birçok ülke her geçen gün yeni önlemler alıyor. Çin en fazla önlem alanlar içerisinde yer alıyor. Yaban hayvanı etinin tüketiminin tamamen yasaklanması talimatı ile birlikte, yine hayvan tüketimiyle alakalı bir önlem daha alındı.

Çin kedi ve köpek eti yenmesini engellemek için tasarı hazırlıyor

Ülkenin Shenzen şehrinin belediyesi, genel olarak kedi ve köpek eti yenilmesini yasaklayan ilk şehir olmaya yönelik bir düzenleme taslağı hazırlıyor. Eğer bu gerçek olursa Shenzen için bir ilk diyebiliriz. Her ne kadar Çin genelinde böyle bir yasak getirilmeye çalışılsa bile, bu pek kolay değil.

Shenzen yerel yönetimi bunu Corona virüsü salgınına karşı bir önlem olarak kabul etmiyor. Bütün uygarlıkların konsensüsü olan insanla evcil hayvan arasındaki özel ilişki bakımından böyle bir karar aldıklarını söylüyorlar. Birçok çevrede tartışılan Çin’deki kedi ve köpek eti tüketimi, Çin’in tamamında geçerli değil. 

Kedi ve köpek etinin en yaygın olduğu eyaletler, Shenzhen’i de kapsayan Guangdong, Guangksi ve Çin’in kuzeydoğusundaki bazı bölgeler olarak sıralanabilir.

Birçok dünya ülkesi Çin’i bu konularda sert eleştiriyordu. Sizce Çin tarafından alınan bu önlem hastalıklara engel olabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Çin kedi ve köpek eti yemeyi yasaklıyor