e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Çin’den kriz çıkartacak korona virüs suçlaması ABD bize bir açıklama borçlu!

520 Okunma — 14 Mart 2020 00:12
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, ABD ordusunu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının patlak verdiği Vuhan kentine getirmekle suçlayarak “Şeffaf olun. Verilerinizi halka açıklayın. ABD, bize bir açıklama borçludur” dedi.
ABD bize bir açıklama borçlu!
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sözcü Cao, Twitter’daki hesabından, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield’in görüntülerine yer verilen bir video paylaşarak, Redfield’in daha önce gripten ölen bazı ABD vatandaşlarında Covid-19 saptandığı sözlerini aktardı.

2/2 CDC was caught on the spot. When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe us an explanation! pic.twitter.com/vYNZRFPWo3

— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517) March 12, 2020

Cao, CDC’nin bu açıklamayla yakalandığını ima ederek, ilk hastanın ABD’de ne zaman ortaya çıktığını, salgının kaç kişiye bulaştığını ve hangi hastanelerin kullanıldığını sordu.

Sözcü Cao, “Salgını Vuhan’a getiren ABD ordusu olabilir. Şeffaf olun. Verilerinizi halka açıklayın. ABD bize bir açıklama borçlu” ifadesini kullandı.

ABD, ÇİN’E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, koronavirüs salgınına ilişkin olarak, “Vuhan’da en iyi uygulamaları kullanmak yerine salgın örtbas edildi. Bu da dünya toplumunun virüse vereceği cevapta belki de iki ayına mal oldu” açıklamasında bulunmuştu.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Çin’den kriz çıkartacak korona virüs suçlaması ABD bize bir açıklama borçlu!