e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Virüsü 10 ülkeye bulaştıran İtalya eleştirilerin hedefinde

941 Okunma — 14 Mart 2020 00:43
Dünyada 100 binden fazla kişiyi etkileyen korona virüs İtalya'dan Avrupa'nın neredeyse tamamına yayıldı. İngiltere, Hollanda, Fransa, Nijerya, İsrail, Avusturya, Hırvatistan, İspanya, Danimarka ve Almanya'ya virüs İtalya'dan yayıldı
Dünyada 90'dan fazla ülkeye yayılan korona virüs Avrupa'ya İtalya ile sıçradı.
avatar

StarTR

  • e 1

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünyada 90’dan fazla ülkeye yayılan korona virüs Avrupa‘ya İtalya ile sıçradı. İtalya’nın farklı bölgelerindeki seyahetlerinden dönen vatandaşlar ülkelerine virüs getirdi. İngiltere, Hollanda , Fransa, Nijerya, İsrail , Hırvatistan, İspanya , Danimarka ve Almanya’ya virüs İtalya’dan yayıldı.

İtalya vaka sayısında sürekli artış olması nedeniyle diğer Avrupa ülkelerinin de hedefinde. Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerde ilk vaka tarihinden sonraki haftalarda vakalarda düşüş yaşanırken İtalya’nın vaka sayısında sürekli artış olması eleştirilere neden oldu. İtalya’nın sağlık tedbirleri konusundaki yetersizliği Avrupa kıtasında virüsün hızla yayılacağı yönündeki endişeleri artırıyor.

Avrupa kıtasında virüsün hızla yayılacağı yönündeki endişeleri artırıyor.

Çin’i geçti

Global Times’ın haberine göre İtalya ölüm oranlarında Çin’i geçti. Korona virüs sebebiyle yaşanan kayıpların oranı İtalya’da %6.22 iken, Çin’de %3.91 olarak kayıtlara geçti.

Korona virüsün yayılmasının önüne geçmek için ülke çapında sıkı tedbir ve kısıtlamaların uygulanmaya başladığı İtalya’da ölü sayısı 631’e yükseldi. Toplam vaka sayısı da 10 bini aştı.

İtalya'da ölü sayısı 631'e yükseldi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte tarafından Pazartesi akşamı imzalanan kararname, ülkede insanların hareketliliğini kısıtlamayı ve bu yolla virüsün yayılmasının kontrol altına alınmasını hedefliyor.

60 milyonluk ülkenin tamamında Salı gününden itibaren uygulanan kararname seyahat kısıtlaması; sinema, tiyatro, müze gibi kamuya açık birçok mekanın kapatılması, toplanma yasağı, cenaze de dahil törenlerin iptali gibi gündelik hayatı derinden etkileyecek kurallar içeriyor.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Virüsü 10 ülkeye bulaştıran İtalya eleştirilerin hedefinde