e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Hayatınızı Mahvedebilecek 9 Kötü Alışkanlık

428 Okunma — 05 Mayıs 2019 19:52
avatar

Sedef

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

1. Kahvaltı yapmamak

Sabahları biraz daha erken uyanıp kahvaltı yapmak zor geliyorsa pratik seçeneklere yönelin. Yulaf ezmesi, sandviçler ve kahvaltı salataları işinizi görecektir.

2. Çok fazla abur cubur yemek

Gün içinde çok fazla abur cubur yiyorsanız, cips, kola, çikolata gibi yiyeceklere karşı koyamıyorsanız bundan bir an önce vazgeçmelisiniz. Yanınızda kuruyemiş, taze meyve bulundurmaya özen gösterin. Canınız abur cubur istediğinde bunları yiyin.

3. Çok fazla televizyon izlemek

Araştırmalar, çok fazla televizyon izlemenin erken yaşta hafıza kaybına neden olabileceğini söylüyor.

4. Sigara içmek

Sigara yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Sigarayı bırakmak çok da kolay değil, biliyoruz. Ancak bu alışkanlığın neden olduğu sorunlarını bir düşünün ve en azından azaltmaya çalışın.

6. Güneş koruyucu kullanmamak

Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmak cildi yaşlandırıyor, cildin elastikiyetini kaybetmesine neden oluyor. Tek yapmanız gereken bir güneş koruyucu edinmek ve günlük hayatınızda da kullanmak.

7. Telefonla çok oynamak

Tıpkı televizyonu fazla izlemek gibi telefonla da fazla vakit geçirmek sağlık için oldukça zararlı. En başta göz sağlığınız bozuluyor. Telefonla geçirdiğiniz vakti azaltmaya çalışın.

8. Başkalarının ne dediğini kafaya takmak

Bunu hemen hepimiz yapıyoruz, itiraf edelim. Unutmayın, herkesin hayatı, seçimleri kendini ilgilendirir. Başkalarının ne dediğini kafaya takmayın, kendi mutluluğunuza odaklanın.

9. Çok fazla kırmızı et tüketmek

Kırmızı eti fazla miktarda tüketmek akciğer, pankreas, endometrial ve kolorektal sorunlara sebep olabiliyor. Beslenme listenize daha çok sebze, yeşillik, yemiş ve balık ekleyin.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Hayatınızı Mahvedebilecek 9 Kötü Alışkanlık