e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Alternatif C Vitamini Kaynakları Nelerdir?

503 Okunma — 20 Mayıs 2019 20:43
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Portakal, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun gıdalardan aldığı demiri kullanmasına yardımcı olur. Yaraların iyileşmesine yardım ederek bağ dokusu olan kolajen yapımı için de kullanılır. Erkeklerin günde 90 mg; kadınların ise 75 mg C vitaminine ihtiyaçları vardır. Hücrelerinizi hasardan korumaya yardımcı, antioksidan içeriğe sahip olan portakalın mevsimi bitti. Ancak bağışıklığınızı desteklemeye alternatif sebze ve meyvelerle devam edebilirsiniz.

Kırmızı biber

1/2 fincan başına 95 miligram kadar C vitamini içerir. İyi bir A, B, E ve K vitamini; ayrıca potasyum, folat, manganez, fosfor ve magnezyum kaynağıdır. C vitamini içeriği yüksek olduğundan bağışıklık güçlendiricidir. Güçlü bir kanser savardır. Suyunu çıkarabilmek için dilimleyerek salata veya omletin içine katın.

Kivi

Portakala göre daha fazla A ve C vitamini içeren güçlü bir antioksidandır. Hücrelerinizin korunmasına yardımcı olan antioksidanlar olan liflerin yanı sıra flavonoidler ve karotenoidler vardır. Bol miktarda C vitamini içeriğinden dolayı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, potasyum içeriğinden dolayı da kalp krizi riskinin azalmasında önemlidir.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Alternatif C Vitamini Kaynakları Nelerdir?