e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Bill Gates: Mobil pazarda 400 milyar dolarlık hata yaptık

568 Okunma — 26 Haziran 2019 04:14
"iOS ve Android işletim sistemlerinin ilk dönemlerinde gerekli aksiyonları almayan ve Windows Mobile işletim sistemine güvenen Microsoft şimdi büyük pişmanlık içerisinde.
avatar

Sedef

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Mobil cihaz pazarı bugüne kadar pek çok önemli değişikliklere sahne oldu. Yıkılmaz denilen kaleler yıkıldı, şans verilmeyen teknolojiler pazarda devrim yaptı. Microsoft ise halen kaçan fırsata yanıyor.

Herkez Pişman;
Bugünkü akıllı telefon pazarının atası olarak görebileceğimiz avuç içi bilgisayar – PDA sektörü o dönem oldukça yerleşmiş ve kemik bir kitleye sahipti. Uzun yıllar tuşlu ve kalemli PDA cihazların pazarda yer alacağı tahminleri yapılıyordu. İşte dev yanılgı da burada başladı. Microsoft’un iki efsane isminin bu konudaki pişmanlıkları devam ediyor.

2007 yılında Apple’ın tanıttığı iPhone modeli Steve Ballmer’ı tatmin etmemiş ve Ballmer tüketicinin kesinlikle tuşlu telefonları bırakıp dokunmatik ekrana geçmeyeceğini ifade etmişti. Yüksek fiyat etiketiyle telefonu eleştiren Ballmer’ın o günkü kahkahaları halen hafızalarda. Ballmer avuç içi bilgisayarların yıllarca yetecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyordu. 2016 yılında Ballmer’ın bu konudaki pişmanlığını hatırlayacaksınız.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates de geçmişten oldukça pişman. Gates bugüne kadar kendisini tek bir şeyin rahatsız ettiğini bunun da Android işletim sistemine karşı mücadele etmemek olduğunu ifade ediyor.

Gates eğer Apple’ın karşısında bir alternatif olacaksa bunun mutlaka Microsoft tarafından oluşturulması gerektiğini ancak bunu yapamadıklarını ve 400 milyar dolarlık çok büyük bir fırsatı kaçırdıklarını dile getiriyor.

Bill Gates son derece haklı zira önce iPhone hemen ardından da Android platformu kullanıma çıktığında Microsoft her ikisiyle mücadele edebileceğini düşünmüştü. Bununla birlikte Windows Mobile platformundan Windows Phone 7 platformuna geçişte mevcut cihazlara güncelleme vermemesi stratejik hataların ilkiydi.

Windows Phone 8 ve sonrasında Windows 10 Mobile hamleleri hep geride kullanışsız bir cihaz kitlesi bıraktı. Diğer taraftan Android ve iOS uygulama çeşitliliği Windows Phone platformunda yakalanamayınca son fırsat da elden gitmiş oldu.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Bill Gates: Mobil pazarda 400 milyar dolarlık hata yaptık