e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Dünya Sağlık Örgütü, Koronavirüs ile ilgili bilgilendirme yapmak için TikTok hesabı açtı

735 Okunma — 01 Mart 2020 16:27
Çin'de patlak veren ve tüm dünyaya yayılmaya başlayan Koronavirüs salgını Dünya Sağlık Örgütü'nün TikTok hesabı açmasına neden oldu. DSÖ, yayınladığı videolarla kullanıcıları bilinçlendirecek.
We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from #coronavirus and more on startr news
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünya Sağlık Örgütü, resmi TikTok hesabını açtığını duyurdu. TikTok, DSÖ’nün içinde olacağı bir platform olmasa da, burada paylaşılacak videolar ile insanların bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Sahte ve yanlış bilgi çok fazla

DSÖ’nün paylaştığı ilk TikTok videosunda, teknik lider Benedetta Allegranzi insanların Koronavirüs salgınından korunmak için neler yapabileceklerini açıkladı.

“Size güvenilir ve zamanında halk sağlığı tavsiyesi sunmak için TikTok’a katılıyoruz.” şeklinde açıklama yapan DSÖ, bazı kullanıcıların kendilerini Koronavirüs bulaşmış gibi göstererek popüler olmaya çalıştıklarına da dikkat çekti.

word health organization who

Bazı uzmanlar, Koronavirüs salgınının, sosyal medya platformlarının yanlış bilgileri ve sahte haberleri sansürleme yeteneğinin ilk gerçek testi olacağını savunuyorlar. Facebook, Twitter ve Google gibi şirketler sahte haberleri kontrol etmek için önlemler alıyorlar ancak bu hala yeterli değil.

Zira salgın büyüdükçe, kullanıcılar yarardan çok zarar vere her şeyi paylaşıyorlar ve bu bilgilere inananların sayısı da azımsanamayacak kadar çok. DSÖ’nün devreye girmesiyle bu sahte paylaşımların azaltılması hedefleniyor.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Dünya Sağlık Örgütü, Koronavirüs ile ilgili bilgilendirme yapmak için TikTok hesabı açtı