e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmaları Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

806 Okunma — 11 Şubat 2021 18:29
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST deneyimi “Teknoloji Yarışmalarına” başvurular başladı. TEKNOFEST Teknoloji yarışmalarına geçtiğimiz yıl 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulundu. Birçok gencimiz hayallerini farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına katılabilecek. Son başvuru tarihi ise 28 Şubat.
TEKNOFEST 2021 İSTANBUL'DA BAŞLIYOR.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 34 farklı kategoride düzenleniyor. TEKNOFEST 2020’den farklı olarak Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ilk kez düzenleniyor.

TEKNOFEST’e hangi alanlarda başvuru yapılabilir?
Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik eğitimi öğretmek yetmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde destek için Roket’ten Otonom Sistemlere, Tarım’dan Sualtı Sistemleri’ne teknolojinin kendi alanında yarışmalarla Türkiye tarihinin en büyük Teknoloji Yarışlarını gerçekleştiriyor.

Gençlerin millî teknoloji üretmek ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenerek çalışan çalışan gencin projesine destek olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 5 Milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanıyor. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise 4 Milyon TL’nin üzerinde ödülün sahibi olacak. 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılması planlanan TEKNOFEST yeniden İstanbul’da gerçekleşecek.

Türkiye tarihinin en büyük Teknoloji Yarışlarını gerçekleştiriyor.

 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmaları Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?