e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Reddit CEO’su: “TikTok bir casus yazılımdır”

583 Okunma — 02 Mart 2020 00:05
Reddit'in CEO'su Steve Huffman, bir konferans sırasında TikTok başarısına yönelik gelen soruya oldukça agresif ve sert yanıt verdi. CEO'ya göre TikTok bir casus yazılımı.
Reddit CEO’su: “TikTok bir casus yazılımdır”
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Reddit CEO’su Steve Huffman, bu hafta gerçekleştirilen bir konferansta TikTok’a bir suçlama yöneltti. Uygulamayı temelden parazitik olarak tanımlayan Huffman, bu iddialarını uygulamanın cihazları kimliklerine göre kaydetmesine ve kullanıcı hareketlerini izlemesine bağladı.

Bu tür bir yorumu TikTok’un başarısına yönelik bir soruya karşılık olarak yapan Huffman, onlarla aynı düşünce seviyesine gelemediğini ve çevresindeki herkese bu casus yazılımı telefonlarına kurmaktan kaçınmasını söylediğini belirtti.

Çin merkezli Bytedance firmasına ait olan TikTok, şimdiye kadar çoğunlukla ABD merkezli güvenlik soruşturmalarına ve tartışmalara konu olmuştu.

Firmanın uygulamaları aracılığıyla kullanıcılardan veri toplaması son derece olağan bir durum olsa da bu verileri depolama şeklinin, sektördeki rakiplerine göre sorgulanabilir güvenlik açıkları olması yetkilileri şüphelendiriyor.

Kendi adı hiç de temiz olmasa bile aynı konuda Facebook yetkilisi Sheryl Sandberg de TikTok’un veri güvenliğini eleştirmişti.

TikTok yetkililerinden biri, konuyla ilgili olarak TechCrunch’a verdiği demeçte suçlamaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Reddit CEO’su: “TikTok bir casus yazılımdır”