e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

Microsoft, çalışanlarının rakip hizmetleri kullanmasını yasakladı

434 Okunma — 25 Haziran 2019 05:03
"Yazılım devi Microsoft'un, başta Amazon ve Google olmak üzere bir dizi rakip ürünün kullanılmaması konusunda çalışanlarına uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. İşte konunun detayları.
avatar

Sedef

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

GeekWire tarafından yayınlanan bir rapora göre Microsoft şirketi çalışanlarının, Slack kullanmasına izin verilmezken, Amazon Web Services ve Google Docs kullanımları da yasaklandı.

Çalışanlarından hassas olmasını istedi
Yasaklar bunlarla da sınırlı kalmadı. GitHub artık “çok gizli bilgi türleri, teknik özellikler veya kod” için kullanılamayacak, Grammarly ise tamamen yasaklanmış durumda. Çalışanlar dilbilgisi hatalarını belirlemek için metin analiz aracı kullanacaklar. İlk bakışta Microsoft’un bu yasakları getirerek, çalışanları kendi ürünlerini kullanmaya teşvik ettiği düşünülebilir. Ancak şirketten yapılan açıklamalara göre bu bir güvenlik meselesi.



Microsoft, çalışanlarına gönderdiği notta, rakip servisleri yasaklamanın, şirket içi bilgilerin dışarıya sızmaması için önemli olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle Slack ve Grammarly platformlarının güvenlik zaafiyeti yaratabileceği konusunda uyarılar yapan şirket, çalışanlarından bu konuda hassas olmalarını istedi.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Microsoft, çalışanlarının rakip hizmetleri kullanmasını yasakladı